Çoruh Nehri ikinci etap projesiyle güzelleşecek

Bayburt’ta Çoruh Nehri Şehir Geçişi 2. etap projesi kapsamında incelemelerde bulunmak üzere Ankara ve Trabzon’dan gelen DSİ heyetiyle, yapılacak proje konusunda fikir alış verişinde bulunuldu. 

Çoruh Nehri ikinci etap projesiyle güzelleşecek

Vali Cüneyt Epcim, Milletvekili Fetani Battal, AK Parti İl Başkanı Hacı Ali Polat ve İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Ağın, DSİ Proje ve İnşaat Dairesi Başkanı Ali Gökyel’in de aralarında bulunduğu DSİ heyeti arasında Üniversite Köprüsü ve Kaleardı Köprüsü arasında Çoruh Nehri Şehir Geçişi 2. Etap Projesi kapsamında yapılması düşünülen kentle bütünleşik bir proje konusunda bölgede incelemelerde bulunarak değerlendirme yapıldı. 

Değerlendirmeler sonucunda şehrin estetiğine uygun olmayan ve yıpranan Taş Köprü, Meydan Köprüsü, Kaleardı Köprüsünün yıkılarak yeniden yapılacağı ve Kaleardı mahallesinde mezbahanenin bulunduğu kısıma bir köprü daha inşa edileceği, 1. etap projesindeki eksikliklerin bazı dokunuşlarla giderileceği, açılıp kapanabilir setlerle Çoruh’un vatandaşlarca daha da hissedileceği bir projenin hayata geçirileceği kaydedildi. 


Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, şehrin merkezinin bu bölge olduğunu belirterek yapılacak projenin estetik güzelliği bakımından bu noktaya uygun olması gerektiğini belirtti. 


Epcim, “Özellikle buraları bizim çok çekici bir şekilde yapmamız lazım. Biz buraya turistik amaçlı kullanabilceğimiz bir proje istiyoruz. Burada imalat zorlukları var, kamulaştırma zorlukları var. Geçmişte iyi niyetli çabalar var ama bir şekilde sonuç alınamamış. Karşımızda ülkemizin en önemli kalelerinden biri var. Dolayısıyla kale ile nehri bütünleştirecek bir proje istiyoruz” dedi. 


Epcim, önümüzdeki bir ay içerisinde projenin hazırlanacağını belirtti. 


Bayburt Milletvekili Fetani Battal da Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli ile görüştüğünü buraya yapılacak proje konusunda kendisinin her türlü desteği vereceğini aktardı. 


Ankara’da projeyi takip edeceğini belirten Battal, bölgeye yapılacak projenin estetik güzelliğinin yanı sıra enerji üretebilecek bir proje olması konusunda da heyete önerilerde bulundu. 

Gökyel de, 1 ay içerisinde gerekli fizibilite çalışmasının yapılacağını ve bölgeye yapılacak birkaç alternatif projeyi kendilerine sunacaklarını kaydetti. 

İncelemelerde Yargıtay onursal Başkanvekili Abdulkadir İlhan ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun da yer aldı. 


 

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2020, 12:30

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER