‘BU HİLAL BU GÜNLER İÇİN VAR’ 

Bayburt Genç Kızılay Başkanı Hasan Türkoğlu 4 günlük kısıtlama sürecinde yaptıkları çalışmaları anlattı.

‘BU HİLAL BU GÜNLER İÇİN VAR’ 

Türkoğlu süreci şöyle anlattı: Genç Kızılay Bayburt olarak Covid-19 mücadele sürecinin başından beri 15 gönüllümüzle sahada halkımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Ramazan ayının son bulmasıyla arefe gününden başlayan 4 günlük sokağa çıkma yasağı kapsamında halkımızın ve sokak hayvanlarının çeşitli ihtiyaçlarını karşıladık.

Öncelikle 4 gün içerisinde 3 kişilik ekipler halinde toplam 5 ekip 6000 ekmek dağıtımını değerli Bayburt halkının kapılarına götürdük. Sokağa çıkma yasağına uyan halkımıza ‘BU HİLAL BU GÜNLER İÇİN VAR’ dedik.  Halkımızdan aldığımız olumlu dönüş bizlerde daha fazla çalışma isteği doğurdu. 30.000 adet maske ve çeşitli Covid-19 bilgilendirme broşürleriyle birlikte gece gündüz demeden çalışarak paketleyip halkımıza dağıttık. Halkımızın sokağa çıkma yasağı bittikten sonra sokağa maskeli bir şekilde çıkmaları asıl hedefimizdi.


Sokağa çıkma yasağında Bayburt adeta sokak hayvanlarının hakimiyetine  girmişti.  Fakat bu beraberinde beslenme sorununu da doğurmuş oldu. Bunu fark eden gönüllülerimiz 4 gün boyunca tüm Bayburt sokaklarında adım adım dolaşarak mama dağıtımı yaptı. Hayvanlarımızı da bu çalışma ile  aç bırakmamış olduk.  Hazır hayvanlarımızı doyurmaktan bahsetmişken, evde kalan Bayburt halkının evcil hayvanlarını da gezdirerek insanlarımızın normal hayatta yaptıkları aktiviteleri devam ettirmiş olduk.  ‘HİLALİN GÖLGESİ’ nin vermiş olduğu huzuru hayvan sahiplerine de hissettirmiş olduk.
Sokakta ev ev gezerek dağıtım yaptığımız esnada halkımızın çeşitli ihtiyaçlarını da karşıladık. Kimi eve tüp lazım oldu gidip kendi evimizden söküp ev sakinine teslim ettik. Evde içme suyu biten insanlarımızın susuz kalmaması için çeşmelerden su doldurularak bu ihtiyaçlarını karşılamış olduk.
Kısacası Genç Kızılay Bayburt olarak Bayburt halkına ‘SİZ YETER Kİ İNANIN ve EVDE KALIN BİZLER SİZİN İÇİN BURADAYIZ’ dedik.


 

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2020, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER