Bayburt’ta Sokak Hayvanları Tedavi İçin Toplanıyor

Bayburt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından şehirdeki sahipsiz sokak hayvanları toplanarak sağlık ve beslenme sorunları gideriliyor.  Köylerden kent merkezine bırakılan ve tehlike arz eden hayvanlarda barınakta tutularak olumsuzlukların önüne geçiliyor. 

Bayburt’ta Sokak Hayvanları Tedavi İçin Toplanıyor

Şehir merkezi ve kenar mahallelerde başıboş dolaşan sokak hayvanlarını toplayarak belediyeye ait geçici hayvan barınağına götüren belediye ekipleri, burada veteriner hekim kontrolünde bakımlarını gerçekleştiriyor. İlk olarak iç ve dış parazit ilaçları ile kuduz aşıları uygulanan sokak hayvanlarının beslenmeleri de sağlanıyor. Ayrıca sokakta yakalandıktan sonra gerekli sağlık kontrolleri yapılan sokak hayvanları isteyen vatandaşlar tarafından da sahiplenebiliyor. Yetki alanı sadece kent merkezi olan belediye ekipleri, köylerden getirilen hayvanların sağlık ihtiyaçlarını da karşılıyor. 

 
Küpeli köpekler zararsız
Toplanan köpekler, 5199 sayılı Havyan Hakları Kanun göz önünde bulundurularak, veterinerler kontrolünde kısırlaştırma işlemlerinin ardından zararsız olduğunu gösteren küpe takılarak tekrar sokağa salınıp  beslenme ihtiyaçları da ekipler  tarafından muhtelif yerlere mama bırakılmak suretiyle karşılanıyor. 

Köylerden onlarca köpek şehir merkezine salınıyor
Özellikle kış aylarında insan nüfusunun azaldığı köylerde yiyecek bulmakta güçlük çeken onlarca köpek, vatandaşlar tarafından şehir merkezine bırakılıyor. Bununla birlikte kent yaşamına alışık olmayan köpekler, trafikte vatandaşın korkulu rüyası olurken çiftleşme zamanları geldiğinde de saldırgan ve tehlikeli olabiliyor. Her ne kadar belediye ekipleri gelen ihbarları anında değerlendirerek bu sorunun önüne geçmeye çalışsa da herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için köpeklerin bulundukları doğal ortamda ilçe belde belediyeleri özel idare ve ilgili kurumlar tarafından beslenmesi ve sağlık sorunlarının giderilmesi gerekiyor. 

Ayrıca bunların kısırlaştırılma işlemleri de yine ilgili kurumlar tarafından yerinde gerçekleştirilerek kontrollü olarak nüfuslarının azaltılması gerekiyor. 


Doğadaki Vahşi Yaşam da Unutulmuyor
Veteriner işleri ekipleri, sokak hayvanlarının bakım ve sağlık kontrollerinin yanı sıra doğadaki hayvanların da sağlık ve beslenmeleri ile yakından ilgileniyor. Çeşitli kurum ve kuruluşların yemekhanelerinden almış yemek artıklarını doğaya bırakılarak vahşi hayvanların da beslenmeleri sağlanıyor. Ayrıca doğada çeşitli sebeplerle yaralanma sonucu merkeze getirilen hayvanların bakımları da bu ekipler tarafından gerçekleştiriyor. 

Tarım Yerleşkesi’yle Birlikte bu konuda da rahatlama olacak
Bayburt Belediyesi tarafından yapımına başlanan Tarım Yerleşkesi’nde modern ve fiziki şartları ve hijyen standartları itibariyle daha üst seviyede barınakların yapılacağını ifade eden yetkililer, “Sağlık sorunlarını giderdikten sonra doğal yaşama bırakmış olduğumuz köpekleri koruma ve kollama hususunda daha çok ilgilenme imkânımız olacak” şeklinde açıklama yaptı.


 

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
YORUMLAR
KEMAL
KEMAL - 5 yıl Önce

güzel hareketler.

Galerli
Galerli - 5 yıl Önce

Resimdeki köpeklere bakan zatın köpekleri mahallede cirit atıyor. İnşAllah birgün birinin başını yemezler ya bağlasın ya barınağa götürsün sayın yetkililere arz olunur.

Galerli
Galerli - 5 yıl Önce

Köpekler kendinin değilsede diğer yakınlarının olabilir

SIRADAKİ HABER