Bayburt’ta da COVİD-19 Aşılaması Başladı

Türkiye'ye Çin'den getirilen CoronaVac aşısının ilk dozları 14 Ocak perşembe günü sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı.

Bayburt’ta da COVİD-19 Aşılaması Başladı

İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun "Acil Kullanım Onayı" verdiği CoronaVac aşısı, sabah saatlerinde çeşitli kentlerde yapılmaya başlandı.

Aşılarının sağlık çalışanlarına uygulanması için Merkezi Hekim Randevu Sistemine (MHRS) "aşı randevu" bölümü eklendi. Uygun şartları taşıyan sağlık çalışanlarının sisteme tanımlanmasıyla, Sağlık Bakanlığınca ilgili kişilere bildirim yapılacak.

Sağlık çalışanları, MHRS'den aile hekimlikleri ya da hastanelerden randevu alarak veya bağlı bulunduğu sağlık kuruluşunda Covid-19 aşısı yaptırabilecek.

Aşıların üzerindeki karekod sayesinde, ismine tahsis edilen kişi dışında aşının kullanılması mümkün olmayacağı duyuruldu.

Bayburt’ta ilk aşılar sağlık çalışanlarına yapılmaya başladı

Bayburt’ta Covid-19 aşısı ilk kez sağlık personellerine uygulanmaya başladı.

Konu ile ilgili Bayburt Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle: Yapılan kontrollerden sonra COVİD-19 aşıları Bayburt Devlet Hastanesi ve Aile Sağlığı Merkezlerimizde oluşturduğumuz Aşı Polikliniklerinde uygulanmaya başlamıştır.

Devlet Hastanemizde İl Sağlık Müdürümüz Dr. İlker Hancı, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Turhan Şener ve Sağlık yöneticileri sağlık çalışanlarımız COVİD-19 aşısı yapıldı.
İl Sağlık Müdürümüz Tüm Sağlık Çalışanlarının ve vatandaşlarımızın COVİD-19 aşısı olması yönünde tavsiyede bulundu.

Risk gurubu aşılamalarında ilk sıradaki sağlık çalışanlarının aşılamaları yapılacaktır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER