Bayburt Üniversitesi ile Akdeniz Üniversitesi Sivil Havacılık İş Birliği Protokolü İmzalandı

Bayburt Üniversitesi ile Akdeniz Üniversitesi arasındaki havacılık iş birliklerini geliştirmek amacıyla tasarlanan İHA Ticari Pilotaj Resmî Sertifika Eğitimi Hizmet Alım Protokolü ile Havacılık Alanında Teknik Etkinlik Sözleşmesi, Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen ile Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan tarafından imzalandı.

Bayburt Üniversitesi ile Akdeniz Üniversitesi Sivil Havacılık İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bayburt Üniversitesi ile Akdeniz Üniversitesi Sivil Havacılık İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bayburt Üniversitesi ile Akdeniz Üniversitesi arasındaki havacılık iş birliklerini geliştirmek amacıyla tasarlanan İHA Ticari Pilotaj  Resmî Sertifika Eğitimi Hizmet Alım Protokolü ile Havacılık Alanında Teknik Etkinlik Sözleşmesi, Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen ile Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan tarafından imzalandı. 

Akdeniz Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşen protokol imza töreni, iki üniversitenin sivil havacılık eğitimi alanındaki teknik ve tecrübe odaklı bilgi paydaşlığında çığır açtı. İmzalanan protokol ile Demirözü Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı öğrencilerinin Antalya'daki havacılık otoritelerinin faaliyetlerine katılarak mesleki sermaye ve kariyer gelişimi konularında tecrübe kazanmalarının amaçlandığı bildirildi. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programından Öğr. Gör. Cihan Gökçe'nin katkılarıyla gerçekleşen iş birliği, iki üniversitenin bölgesel ve uluslararası sektördeki rekabet gücüne katkı oluşturacak. 

Protokol töreni esnasında açıklama yapan Rektör Türkmen, "Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan hocama kurumsal duyarlılıkları hasebiyle temsilcisi olduğum Bayburt Üniversitesi adına teşekkür ederim. Bu protokol, köklü bir gelenek üzerinde yükselen Akdeniz Üniversitesi ve sürekli gelişme dinamiği ile kurumsal etkisini her geçen gün artıran Bayburt Üniversitesinin faaliyet alanlarıyla sınırlı kalmaksızın ülkemizin tüm teknik ve insan odaklı ihtiyaçlarına yanıt verecek bir dayanışma kolektifinin başlangıcıdır. Havacılık alanındaki marka değerlerimiz olan TUSAŞ, Türk Hava Yolları ve Baykar gibi kurumlar, tüm dünyada bir itibar indeksi oluşturmuşken, sürdürülebilir büyüme ve rekabet için gereken altyapısal desteğin üniversiteler arası paydaşlıklarla temin edilmesi önemlidir. Nitekim 2022-2023 bütünleşik vizyonumuz, sürdürülebilir kalkınma amaçlarının son ve en kapsayıcı maddesi olan 'amaçlar için ortaklıklar' kurmayı teşvik ediyor. Protokollerin, bu teşvikle hareket eden kurumsal temsilcilerimiz ve Akdeniz Üniversitesi özelinde ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim" ifadelerini kullandı. 

Protokol töreni sonrasında Bayburt Üniversitesinin kurumsal plaketini, organik balını ve ehram dokuma hediyesini Rektör Özkan'a takdim eden Rektör Türkmen, turizm ve spor odaklı yeni protokoller üzerinde görüşmeleri başlattıklarını
Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2022, 16:30

HABİBULLAH KAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER