Ağbal'dan kentsel dönüşüm açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal Genç Osman Mahallesinde ki sanayi sitesine yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Kentsel dönüşüm yapılacak alanda vatandaşların taleplerine kulak verilmesi gerektiğini ifade eden Ağbal, “Yeni dönemde güçlü belediyeyle, ortak bir ekiple, ortak bir anlayışla inşallah sayın Cumhurbaşkanımızın da iradesini arkamıza alarak bu kentsel dönüşüm projesini hayata geçireceğiz” dedi. 

Güçlü belediye vurgusu!

Bayburt’un çehresini değiştirecek en önemli projelerden birinin kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayan Ağbal, projenin hayata geçirebilmesi için  belediyenin projeye ciddi katkı vermesi gerektiğini ifade etti. 
Ağbal konuyla ilgili şunları söyledi: 
“Önümüzdeki dönemde Bayburt’un çehresini değiştirecek en önemli konulardan birisi kentsel dönüşüm. Bu noktada geçen dönem bir takım çalışmalar gerçekleştirdik. Belediye başkanımızla beraber TOKİ nezdinde farklı dönemlerde proje çalışmaları oldu. Hatta TOKİ ekip olarak buraya geldi ve çalışmalara başladı. Fakat o arada seçimler araya girdi. Dolayısıyla biz asla vazgeçmiş değiliz. Mutlaka şehir içerisindeki bu iş yerlerinin şehir dışına taşınması ve o alanda yeni bir kentsel dönüşümün yapılması noktasında gayretimiz devam edecek. Burada TOKİ üzerinden bu projeyi yapacağız. Belediyenin de bu projeye ciddi katkı vermesi lazım. Bayburt’ta yeni dönemde kaynaklar itibariyle güçlü bir belediyenin hakim olması ve bu kaynağı da bir şekilde buraya seferber etmesi gerekiyor. Benim bizzat takip ettiğim konulardan bir tanesi , yeni TOKİ başkanımızla da bu konuda konuşuyoruz.” dedi.  

Vatandaşların taleplerine kulak verilecek
Projeyi bizzat takip ettiğini ve vatandaşların taleplerine kulak verilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Ağbal şöyle devam etti: 
“Vatandaşlarımızın tabi kentsel dönüşüme tabi olan yerde mevcut işyerleri ve binaları bulunan vatandaşlarımızın bazı talepleri var. Bu taleplere de kulak verilmesi gerektiğine ben inanıyorum. Dolayısıyla güçlü bir belediye TOKİ ile bir araya gelerek inşallah biz bunu bu dönemde hayata geçireceğiz. O benim bizzat takip ettiğim konulardan bir tanesi. Sayın vekilimizin de yakından takip ettiğini biliyorum. Dolayısıyla yeni dönemde ortak bir ekiple, ortak bir anlayışla inşallah sayın Cumhurbaşkanımızın da iradesini arkamıza alarak bu kentsel dönüşüm projesini haya geçireceğiz. Yeni döneme ilişkin en önemli sözlerimizden birisinin bu olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.” 

“Türkiye açısından örnek bir projeyi Bayburt’ta yapabiliriz”


Bayburt’ta farklı mahalleler için de kentsel dönüşüm düşündüklerini kaydeden Ağbal, şunları söyledi: 

“Çevre ve Şehircilik bakanlığı ile bizim diğer mahallerde yürüttüğümüz kentsel dönüşüm projelerimiz de var. Belki de Türkiye açısından örnek bir projeyi Bayburt’ta yapabiliriz. Çünkü bakıldığı zaman dönüşüme tabi tutulacak alanın büyüklüğü çok değil. Burada Bayburt’un kültürüne, tarihine uygun bir dokuda, Çoruh’un her iki tarafında mimariyi değiştirmek suretiyle Bayburt’u bir kültür merkezi, bir tarih merkezi olarak konumlandırabiliriz. özellikle ileride burada turizmi geliştirmek istiyorsak buda son derece önemli. Dolayısıyla kentsel dönüşüm konusunda vatandaşlarımızın beklentilerini biliyorum. Bunun gereğini yapmak için de vekilimizle beraber inşallah güçlü bir belediyeciliği de yeni dönemde inşa etmek suretiyle belediyemizi de yanımıza alarak bu işi yapacağız.”

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2019, 18:11

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER