Ağbal, bürokratlarla yatırım alanlarını inceledi

Ağbal, bürokratlarla yatırım alanlarını inceledi

Başkan Ağbal Bayburt ziyaretinin ikinci gününde il genelinde yapımı devam eden proje alanlarını dolaşarak çalışmaların geldiği aşama hakkında ilgilerde bilgi aldı.

Ziyaretlerine Aydıntepe İlçe Entegre Hastanesi ile başlayan Ağbal, burada kendisine eşlik eden Vali Pehlivan ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı uzmanlarıyla incelemelerde bulundu. Buranın ardından Aydıntepe Halk Eğitim Merkezi inşaatına geçen Ağbal, yüklenici firma yetkilileriyle görüştü. 
Ağbal’ın Aydıntepe İlçesi’nde bir sonraki durağı Bayburt Üniversitesi’nin Aydıntepe Meslek Yüksekokulu oldu. Üniversite bünyesindeki halı dokuma atölyesini ziyaret eden Ağbal, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun’dan bilgiler aldı. Ağbal, atölyedeki kursiyerlerle sohbet ederek el dokuması halıları inceledi. Ağbal ziyaretinde iplerin dokuma için hazır hale getirilmesini sağlayan geleneksel el aleti çıkrıkla da ip sardı.

Başkan Ağbal buranın ardından kendisine eşlik eden heyetle Demirözü İlçesi’ne geçti. Burada da Demirözü Arazi Toplulaştırma Proje Sahası, Demirözü İlçe Entegre Hastanesi, Demirözü Barajı Sulama Sahası ile Gökçedere Sağlık Ocağı inşaatlarını dolaşan Ağbal ilgililerden bilgiler alarak ziyaretlerini noktaladı.

Ziyaretler kapsamında ayrıca Strateji ve Bütçe Başkanlığı bürokratlarından oluşan uzman heyet il genelinde sürdürülen yol, tünel, baraj, gölet ve diğer alanlardaki kamu yatırım sahalarını dolaşarak yerinde incelemelerde bulundu.

Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal’a, Vali Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcısı Yılmaz Tuna, Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdürlüğü Yatırım Programları İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanı M. Şakir Şentürk, Tarım Dairesi Başkanı Taylan Kıymaz, Ulaştırma ve Lojistik Dairesi Başkanı V. Recai Çetin, Hizmetler Daire Başkanı Özlem Aşık, Sağlık İstihdam ve Sosyal Koruma Dairesi Başkanı Yılmaz Gülcemal ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri eşlik etti.

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER