5 OKULDA 803 ÖĞRENCİYE GIDA KONULU EĞİTİM VERİLDİ

Üretimden tüketime doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması için gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla hayata geçirilen ve Tarım ve Orman Bakanlığı 2018-2022 Stratejik Planı'nda yer alan "Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek" hedefi doğrultusunda ilimizde verilen eğitimlere devam ediliyor.

5 OKULDA 803 ÖĞRENCİYE GIDA KONULU EĞİTİM VERİLDİ

Üretimden tüketime doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması için gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla hayata geçirilen ve  Tarım ve Orman Bakanlığı 2018-2022 Stratejik Planı'nda yer alan "Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek" hedefi doğrultusunda ilimizde verilen eğitimlere devam ediliyor.

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü ve görevli personeller tarafından şu ana kadar 5 okulda toplam 803 öğrenciye verilen eğitimlerde, öğrencilere güvenilir gıda, genel hijyen, gıda hijyeni, mikroplar ve bulaşma yolları, gıda zehirlenmesi, belirtileri ve dikkat edilmesi gereken hususlar, gıdalarda oluşabilecek riskler, bu risklerin bulaşma şekilleri ve önleme tedbirleri, gıdaları saklama koşulları, alışverişte, okul kantin ve yemekhanelerinde, beslenme çantalarında dikkat edilmesi gereken hususlar, temizlik nedir, nasıl yapılır, ellerimizi ne zaman ve nasıl yıkamalıyız, Alo 174 Gıda Hattı, israf nedir, nasıl oluşur ve israfı önlemek için alınacak tedbirler konularında sunum yapıldı.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullarda yapılan kantin ve yemekhane denetimlerine, eğitimlerin de eklenerek çalışmaların sürdürüldüğünü söyleyen Bayburt İl Tarım ve Orman İl Müdürü Selami Ersen, “Hem kişisel sağlığımızı hem de toplum sağlığını riske atan tehlikelerden korunmak için hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Bunun için eğitimin erken yaşlarda verilmesi, çocuklarımızın bilinçlendirilmesi, ülkemizin kaynaklarını korumak adına gıdamıza sahip çıkıp israfın önlenmesi ve bunun için toplum bilincinin küçükken aşılanması gerekmektedir. Bu bağlamda çalışmalarımızı önemsiyorum. Gelecek nesillerimizin temeli olan çocuklarımızın, daha sağlıklı beslenebilmesi ve daha bilinçli gıda tüketim alışkanlıklarına sahip olabilmesi adına eğitim faaliyetlerimize devam edilecektir." Dedi.

HABİBULLAH KAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER