120 bin fidan toprakla buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla ‘Bugün Fidan Yarın Nefes’ etkinliği kapsamında ülke çapında 11 milyon fidan toprakla buluşurken, Bayburt'ta 7 noktada fidan dikim etkinliği gerçekleşti. 

Kavacık Köyü'nde düzenlenen törene Bayburt Protokolünün yanı sıra öğrenciler, asker, polis ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

Düzenlenen etkinlikte protokol konuşmalarının ardından 120 bin fidan toprakla buluşturuldu. 

Yaklaşık 3 saat süren dikimin ardından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. 

"11 Milyon Fidan Toprakla Buluşuyor" etkinliği ile ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinde çevre duyarlılığını artırmak ve özellikle son aylarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırılması konusunda vatandaşlarımızdan gelen yoğun talebe karşılık vermek amaçlanıyor. Ağaçlandırma etkinliği ile bir yandan toplumun bütün kesimlerinin toprakla buluşması hedeflenirken diğer yandan da son yıllarda ülke genelinde yürütülen ağaçlandırma çalışmalarının dünyaya duyurulması ve dikkatlerin ülkemizin bu konuda yürüttüğü başarılı çalışmalara çekilmesi hedefleniyor. 

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2019, 17:51

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER