Pastırma, iftar sofralarından uzaklaşıyor!

Bayburt'ta iftar menüsünün bir parçası olan pastırmaya bu sene yüzde 100 zam geldi.

Pastırma, iftar sofralarından uzaklaşıyor!

Bayburt'ta sadece Ramazan ayında tüketilen pastırmanın kilosu yüzde 100 artış gösterdi. Pastırmanın kilosu bazı yerlerde 1.000 TL'den satılırken, bazı yerlerde ise 1.200 TL'den satılacak. 

40 yıldır pastırma satan 57 yaşındaki Kenan Canaslan, Cumhuriyet Caddesindeki bir aylığına kiraladığı işyerinde 30 gün boyunca pastırma satacağını belirtti. Bayburt'ta Ramazan ayına özel tüketilen pastırmanın 100 gramını 120 TL'den satacağını söyleyen Kenan Canarslan, Kayseri pastırmasının kilosunun 1.200 liradan aşağı satılamayacağını belirtti. Pastırmaya gelen yüzde 100'lük zam oranının satışları düşüreceğini söyleyen Canaslan, "Her gün alan kişi artık iki günde bir almaya başlayacak. Bu zamların önü alınmaz. Doğru düzgün bir ekonomi yönetimimiz yok. Milletin hali iyi değil" diye konuştu. 

Murat Kurt isimli şarküterici de Kayseri Pastırmasının kilosunun 1.200 TL'den satacaklarını söyleyerek, "Bizim pastırmamızın özel müşterisi var, yağlı dediğimiz pastırma. Onun için kalitelisini getirip satıyoruz" dedi. 

Piyasada Sivas Pastırması da bulunduğunu ve bu pastırmanın 100 gramının 100 TL'den satılacağına dair bilgi edindiğini söyleyen Kurt, "Müşterimizin damak zevkine kalmış, hangisi hoşuna giderse, hangisi bütçesine uygunsa onu sofrasına götürecektir" diye konuştu.   

Öte yandan Bayburt'ta 1950'li yıllardan itibaren iftar sofralarının bir parçası haline gelen pastırma, dar gelirli ailelerin sofrasına hiç konuk olmadığı gibi bu fiyatıyla orta gelirli ailelerin de sofrasından uzaklaşacak gibi duruyor. 

MURAT OKUTMUŞ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER