Bayburt'ta Etçi ve Kombine Irkların Geliştirilmesi Projesinin Protokolü İmzalandı

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Bayburt’ta faaliyet gösteren serbest veteriner hekimler arasında 1.800.000 TL bütçeli Suni Tohumla projesinin protokolü imzalandı.

Bayburt'ta Etçi ve Kombine Irkların Geliştirilmesi Projesinin Protokolü İmzalandı

Suni Tohumlamanın Yaygınlaştırılması, Etçi ve Kombine Irkların Geliştirilmesi Projesi kapsamında; Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bayburt Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve ilde faaliyet gösteren serbest Veteriner Hekimler arasında 1.800.000,00 TL Bütçeli  Suni Tohumla projesinin protokolü imzalandı.
Protokol törenine İl Müdürü Selami Ersen, İl Müdür Yardımcısı Gökmen Şengün, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Müdürü ve Serbest Veteriner hekimler katıldı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Selami Ersen, “İlimizde ırk ıslahını geliştirmek tabi tohumlama ile bulaşan genital sistem hastalıklarının (Brucella v.b.) önüne geçmek,  sağlıklı ve yüksek verimli hayvan ırkları oluşturmak için bugün protokolünü imzaladığımız proje büyük önem arz etmektedir.

Tarım ve Hayvancılık şehri olan ilimizde hep birlikte bu ve benzeri projelerin devam ettireceğiz. Tüm çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER