“Minik Canlar Trafikte” Projesi 5 bin kişiye ulaştı

Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü TDP Şube’since ÇOGEP kapsamında hazırlanan “Minik Canlar Trafikte” projesi 5 bin kişiye ulaştı. 

 “Minik Canlar Trafikte” Projesi 5 bin kişiye ulaştı

Proje kapsamında (05-12) yaş grubundaki öğrencilerin küçük yaştan itibaren trafik bilincinin geliştirilmesi, öğrencilere trafik kurallarına uyulması gerektiği öğretilerek bu kuralların alışkanlık haline getirilmesi ve öğrenciler ile polis teşkilatı arasındaki ilişkilerin kuvvetlendirilmesi amaçlandı. 

“Minik Canlar Trafikte” isimli proje kapsamındaki öğrencilere teorik trafik eğitimi verildi ve seyyar trafik parkında öğrendiklerinin uygulamaya geçirilmesi sağlandı. Ayrıca yaz tatili boyunca İl Merkezinde bulunan Şair Zihni Kent Ormanı (15 Temmuz Şehitler Parkı) Amfi Tiyatro alanında, aileleri ile eğlenmeye gelen çocuklara hafta sonu uygulamalı trafik eğitimleri de verildi. 
 
Yine trafik bilincinin geliştirilmesi amacıyla Merkezde, Aydıntepe-Demirözü ilçeleri ve Gökçedere-Arpalı kasabalarında toplam 10 seans trafik temalı tiyatro oyunu sahnelendi. 

Ayrıca Merkez, Aydıntepe-Demirözü ilçesi ve Gökçedere-Arpalı kasabaları olmak üzere toplam 38 okulun ilkokul 1.sınıf ve anaokulu/anasınıfı öğrencilerine yönelik resim yarışması düzenlendi.  Resim yarışması sonunda dereceye giren öğrencilere paten ve scooter hediye edildi. 

Öte yandan projenin kapanış töreni de Vali Ali Hamza Pehlivan’ın da katılımıyla geçtiğimiz hafta gerçekleşmişti. 


 

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2018, 15:28

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER