BİTMEYEN RÜYA

BİTMEYEN RÜYA

KÜRŞAT YOZCU

Yeni bir dost, yeni bir yazar arkadaş kazanmak benim için en büyük kazancım çünkü onları tanımak, eserleri ile buluşmak en güzel mutluluktur. Sağ olsun yakın zamanda tanıdığım kitap dostu Sayın Oğuzhan SAYGILI hocam sayesinde bu dostluklar daha gelişti işte bunlardan biri Sayın Kürşat YOZCU hocam imzalı kitabı ile büyük onur duydum teşekkür ederim. Hocam elinize, yüreğinize sağlık, kaleminize kuvvet versin inşallah yeni eserlerinizle buluşmak ümidiyle derken. “Bitmeyen Rüya” adlı eserle buluşurken, gerçekte de buluşarak rüyalarımız inşallah gerçek olur.

“Bitmeyen Rüya” her ne kadar hayal olsa da kitabın akışı okuyunca gerçek olduğunu anlarsın, öyle bir akış var ki seni peşine sürüklüyor hayal olma ihtimali yok görüyorum.

“Turan ÖZBAY’ tarihi ve eski yapılar içerisindeki olayların gelişimi, özellikle beyaz kedinin onun için başka bir anlam taşıdığı, “Sigarasını yaktı, çakmağı gömleğin cebine koydu.” En çok yaptığı alışıla ıoupgelmiş bir hareketi çok ilginçti. Yine kahramanlardan Demirci Mehmet ustanın öyküsü, ile devam eden eseri kahramanlardan bir kaçını söylerken, kitabın içinden de yine birileri hep birlikte şöyle der,

“Bitmeyecek Turan! Bu kitap sonsuza dek yazılacak.”

“Bitmeyen rüya gibi desen….”

“Evet! Bitmeyen rüya gibi!”

Yazar Vakıfdaki toplantıda kitap hakkında detayı bilgi vererek “N-Bitmeyen Rüya” nın gerçeklerini anlatırken;

…… “Kalem kuşanmak, kefaret ister. Bitmeyen kitap yazmaya kalkışmak sonsuza dek hakikatlere tutsak olmakla eşdeğerdir.” Der ve

……. “ Kıymetli hazirun. Burada konuşmam son bulunuyor. Umarım bu kitap sizi kandırmaz ve daha çok susatır. Sayılarımla….”

Evet gerçekten Kütşat YOZCU bu kitapla Gaziantep den derin izler bırak bir yolculuğa, tarihi ve kültürel izlerin anlatan yaşanmış olayların bir parçasıydı diye bilirim.

Artık eserin teferruatını siz okuyucularımızın heyecanına bırakıyorum.

Nahit İMAÇ

Araştırmacı-Yazar

YORUM EKLE