Model Uçak Kursları Açıldı

Bayburt Halk Eğitimi Merkezinizce, öğrencilerin akademik başarısının yanında sosyal yönlerini ortaya çıkaran bilgi ve becerilerini geliştiren sosyal ve kültürel kurslara bir yenisi daha eklendi.

Model Uçak Kursları Açıldı

Bu kapsamda Türk Hava Kurumu ile işbirliği yapılarak Model Uçak Yapım Atölyesi oluşturulup, Model Uçak Kursları açıldı. 

Bu kapsamda ilk model uçak kursu; Aydıntepe İlçe Halk Eğitim Müdürlüğünce model uçak rehber öğretmeni Selçuk YÜNCÜ rehberliğinde açılmış ve kurs başarı ile tamamlanmıştır. İkinci olarak Bayburt Halk Eğitim Müdürlüğünce  model uçak rehber öğretmeni Erdinç YAYA rehberliğinde açılmış ve halen devam etmektedir. Model uçak yapımında kullanılan tüm malzemeler Türk Hava Kurumu Derneği Bayburt Şubesi Başkanlığınca  tamamen ücretsiz olarak temin edilmiştir.

Türk Hava Kurumu Derneği Bayburt Şubesi Başkanı Şirzat GAZİOĞLU yaptığı açıklamada, “Çocuklarımız ve gençlerimize havacılığı sevdirmek ve tanıtmak amacıyla Genel Başkanlığımızın sunmuş olduğu tüm ücretsiz kurs ve faaliyetlerin Bayburt’ta  yapılması için gayret gösteriyoruz” diyerek, çocuklar ve gençlerin bu imkanlardan yararlanmak için Türk Hava Kurumu Derneği web sitesinin takip edilmesini ve şube ile irtibat kurmaları gerektiğini bildirdi.

Kurslarda yapılan çalışmaları göstermek, havacılığı sevdirmek, öğrencilerin bilgi ve yeteneğinin bu yönde gelişmesine katkı sağlamak amacıyla ‘’Havacılığa İlk Adım’’ ismiyle model uçak yapımı etkinliği İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz KARAKAŞOĞLU, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. 

Etkinlik öğrencilerin model uçak yapımı ve gösterimi, simülatör kullanımı ve uçak modellerinin incelenmesiyle sona ermiştir.


 

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER