BAYBURT TRABZONLULAR DERNEĞİ HAMSİ FESTİVALİ

BAYBURT TRABZONLULAR DERNEĞİ HAMSİ FESTİVALİ

Bayburt Trabzonlular Derneği Bayburt’ta bir ilke daha imza attılar. Türkiye’nin birçok yerinde Hamsi Festivalleri düzenlenmektedir. Nihayet Bayburt’ta da hamsi festivali düzenleyerek Trabzonluların her yerde göstermiş oldukları birlik beraberliği örneğini Bayburt’ta da sağlamış oldular. Sözün özü bildiğimiz bir gerçek var Trabzonlular her zaman beden ve kuvvetle çalışan insanlardır, ama bir özellikleri de var onlar Pazar günlerini hep gezerek, eğlenerek geçirirler. Evet doğru bir tespit bende yakinen biliyorum, özellikle avcılık da, toplu piknik alanlarında eğlenerek halay ve horon çekmeler onları olmazsa olmazlarıdır.

Bayburt Trabzonlular Dernek Başkan Osman BİRİNCİ ve yönetim kurulunun gayretleriyle ; Bayburt’ta da böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaptılar. Yeni kurmuş oldukları Bayburt Trabzonlular Derneği çatısında Yeni Şehir Parkı anfi alanında alışıla gelmediğimiz bir şekilde protokol daveti olmadan sadece bilboardlarda ve sosyal medyadan yapılan duyurularla özgür bir şekilde her kesim insanın katılımı sağlandı. Bayburt’ta aralık ayının ortası olmasına rağmen güneşli bir hava da özellikle il dışından gelen öğrenci kesimi için bulunmaz bir fırsat oldu. Öyle ki yazdan kalan bir hava esintisi ile anfi alanı dahası Yeni Şehir Parkı büyük bir coşkuya ev sahipliği yaptı. Çoşkulu,ğlenceli müzik eşliğinde bir genç ihtiyar herkes elele vererek büyük bir halka çeklinde halaylar, horonlar eşliğinde oyunlar oynandı, hazırlanan mangalların uzunluğu ve büyük semaver çay ocakları, helva ve diğer ikramlarla gönüllerince eğlendiler. Festivale alanında 500 kğ. hamsi tüketildi. Önemi olan bir etkende böyle bir etkinliklerin her zaman sponsorlar tarafından desteklenmesidir.

  1. Trabzonlular Dernekleri inşallah Trabzon da yıllar önce kurulan Bayburtlular Trabzon Derneği ile de kardeş dernek olarak olurlar. Böylece her iki kadim şehrin yöneticileri nasıl birlik sağlıyor ise bundan sonrada bu iki dernek aracılığıyla ileriki günlerde bir takım görüşmeler ve etkinlikler yapmak için bir araya gelirler.

Bayburt Trabzonlular Dernek Başkan Yardımcısı Sayın Murat AYDIN’ın günü anlam ve önemini anlatan manidar konuşması bütün konun detayını anlatmaya yetmiştir. Konuşma metni aşağı açıklanmıştır.

BAYBURT TRABZONLULAR DERNEĞİ

Çok kıymetli Bayburtlu ve Trabzonlu hemşerilerimiz, Malatya’dan Giresun’a Kars’tan Edirne’ye kadar ülkemizin her köşesinden buraya gerek okumak gerekse çalışmak için gelen birbirinden değerli kardeşlerimiz, Bayburt Trabzonlular Derneği olarak hazırlamış olduğumuz hamsi şenliğimize hepiniz hoş geldiniz.

Bir tarafta dışardan bakınca küçük bir şehirmiş gibi görünse de, 3000 yıllık tarihiyle birçok devlete ışık tutmuş, kale olmuş Bayburt diğer tarafta şanlı tarihi ve coğrafi konumuyla tarihe yön vermiş ve yön veren insanlar yetiştirmiş Trabzon. Birbirine sırdaşlık ve sınırdaşlık yapan bu iki şehir, tarih boyunca birçok konuda da kader birlikteliği yapmıştır. Dernek olarak amacımız tarih boyunca yapılan bu kader birlikteliğini gelecek nesillere aktarmaktır.

Değerli kardeşlerimiz Bayburt’ta yaşayan Trabzonlular olarak Trabzonlu kimliğini taşımaktan ve bu kimlikle birlikte kadim Bayburt’a da hizmet etmekten her daim şeref ve onur duymaktayız.

Bayburt Trabzonlular Derneği olarak düzenlemiş olduğumuz bu şenliği şenlendiren siz değerli hemşerilerimize, maddi desteğini bizlerden esirgemeyen birbirinden değerli sponsorlarımıza ve bu programa katkı sunan herkese ayrı ayrı teşekkür eder saygılar sunarız. Allah birliğimiz daim ve kavi kılsın…

Murat AYDIN

Bayburt Trabzonlular Derneği

Başkan Yardımcısı

YORUM EKLE