Kategoriler

BAYBURT GAZETESİ

Yılın Ahisi Recai Purutoğlu

Bayburt’ta yaşayan 52 yaşındaki tandır ustası Recai Purutoğlu, Türkiye’de yılın ahisi seçildi.

Bayburt’ta yaşayan 52 yaşındaki tandır ustası Recai Purutoğlu, Türkiye’de yılın ahisi seçildi. 
Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Selahattin Karaman, yaptığı yazılı açıklamada her yıl Eylül’ün ikinci haftasının “Ahilik Haftası” olarak kutlanıldığını bildirdi. 

Karaman, bu yılki kutlamalar kapsamında başkanlığın önerisi ve İl Kutlama Komitesince alınan kararla kentte yılın ahisi olarak Purutoğlu’nun aynı zamanda Türkiye’de de “Yılın Ahisi” olarak seçildiğini aktardı. 
Karaman konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Bilindiği üzere Her yıl Eylül ayının ikinci haftası tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de ahilik haftası kutlamaları yapılıyor. Bu yılki kutlamalar kapsamında ilimizde Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığımızın  önerisi ve İl kutlama Komitesinin kararı ile  ahi seçilen unutulmaya yüz tutmuş meslek dallarımızdan olan purutçuluk mesleğini  45 yıldır sürdüren   Mahmut Recai PURUTOĞLU aynı zamanda Türkiye de yılın ahisi seçilmiştir.
Ülkemizin içinden bulunduğu COVİD 19 salgın hastalığı sebebiyle Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar  ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünün ilgili yazıları gereği İl  Kutlama komitesinin almış olduğu karar gereği ilimizde bu yıl kutlamalar yapılmayacaktır.
Türkiye’ de yılın ahisi seçilen ustamız Mahmut  Recai PURUTOĞLU Kırşehir ilinde düzenlenecek olan kutlamalara hastalığı sebebiyle katılamayacak olup , ileri bir tarihte Bakanlığımız tarafından kendisine takdim edilecek olan kaftan ve hediyeleri Sayın Valimiz Cüneyt EPCİM tarafından kendilerine sunulacaktır. 
Bu vesileyle kıymetli ustamızı tebrik ediyor , kendisine geçmiş olsun dileklerimi ileterek bütün Esnafımızın Ahilik haftasını kutluyorum.”
Bayburt'ta yaşayan 50 yaşındaki tandır ustası Recai Purutoğlu, dede yadigarı mesleği gelecek kuşaklara aktarmak için yıllardır çamura şekil veriyor.
Çocuk yaşlarda babasından öğrendiği mesleğinde 40 yılı geride bırakan Purutoğlu, geçmişte insanların günlük yaşamında önemli yeri olan ancak yeni teknolojilerle kullanımı azalan tandır yapımını, babasının vasiyeti üzerine devam ettiriyor.
Recai ustanın Kadızade Mahallesi'nde dedesinden kalan, geçmişi 800 yılı aşan, eviyle iç içe olan mütevazi atölyesinde geleneksel usullerle yaptığı ve geçmişin izlerini taşıyan tandırlar, sayıları az olsa da Türkiye'deki bazı illerin yanı sıra yurt dışından da alıcı buluyor.

Yorumlar

Müberra yadigar 4 Yıl Önce

Recai ustayı tebrik ediyorum,sabırla bu mesleği bugüne taşıdığı için

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Bayburt’ta basit yaralama suçunda taraflar TSK’ya bağış yapma şartıyla uzlaştılar
YAŞAM
10 Kez Görüntülendi.
Uzlaştırma Büro ekiplerince bir dosya daha çözüme kavuşturuldu
EĞİTİM
5 Kez Görüntülendi.
Vali Eldivan kariyer ve motivasyon söyleşisinde öğrencilerle bir araya geldi
YAŞAM
3 Kez Görüntülendi.
Bayburt’ta ’Orman Benim’ etkinliği
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Bayburt heyetinden Ankara çıkarması
SİYASET
11 Kez Görüntülendi.
Başkan Memiş Yerel Yönetimler Değerlendirme ve İstişare Toplantısına katıldı
YAŞAM
14 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Şahin Gökçedere Göletinde incelemelerde bulundu
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Başkan Memiş, "Dede Korkut’un Torunları Medeniyetin İzinde" temalı programa katıldı
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Vali Mustafa Eldivan muhtarlarla bir araya geldi
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Aydıntepe’de Danışma Kurulu Toplantısında eğitim konuşuldu