Yeter Ki Çocuklar Üşümesin, Okusun 

Her geçen gün yeni bir derneğimizin faaliyetleriyle karşılaşıyoruz,  haliyle bizlerde onların bu faaliyetlerini göz ardı edemeyiz. Bu günkü konuğumuz İstanbul Arpalı Beldesi Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin kendi beldelerindeki Şehit Fatih Kostik İlköğretim Okulunda eğitim gören 224 öğrenciye kışlık bot ve mont giydirdiler.

Günümüzde de artık dernekler kendi özlerine dönmeye başladılar. Çünkü hep söylüyoruz derneklerin bir amacı da sosyal ve ekonomik alanda bulunduğu yöre insanına faydalı olmaktır. İşte bunlardan biride bahsettiğimiz derneğimiz kendi beldesin de okuyan bu çocukların okula gidiş gelişlerinde soğuk havalarda üşümesinler diye onlara gurbetten sılaya sıcak sevgileriyle birlikte, sıcak tutacak giysilerle gönüllerini aldılar. Gurbette ki derneklerimiz ve işadamlarımız özellikle büyüklerinden gördükleri, duydukları,  onların geçmişte yaşamış oldukları zor şartlardan bu günlere nasıl gelindiğini çok iyi bilirler. Bu sayede kendi beldelerindeki  çocuklarının daha iyi şartlarda yetişmeleri için bir takım yardımlarla destek vermektedirler.

Onun için şimdi ki neslin de geçmişten geleceğe örnek olması adına; gurbette hayat mücadelesindeki kazanımlarının bir kısmını yöre insanı ile paylaşarak vefa borcunu da ödemiş oldular. Çocukların her okula sıcak bir ayakkabı ile sıcak tutacak bir montla gidişinde onları kendi çocuklarında ki sıcaklığı hissederek daha da mutlu oldular. Uzaklarda da olsalar bile gönülleri rahattı çocukları sevindirdiler, gönüllerini hoş ettiler, çocuklar okul çıkış evlerine koşa koşa sevinçle gittiler, gözlerinden mutluluk parlıyor; anne –babaları dua ediyordu. Siz çocuklarımızı sevindirdiniz, Allah da sizin sevindirsin, mesut bahtiyar etsin diyorlar. Birlikte yola çıktılar artık onlar üşümeyecek karar verdiler, daha münevver bir gelecek için gelişen ve değişen bilgi çağı ile birlikte daha çok çalışacaklar.

Bir milletin kalkınması için yapılacak en önemli yatırım insana yapılan yatırımdır. Çünkü toplu ayakta tutan onun yetiştirdiği insanlar sayesinde olur. Bunun yolu da şüphesiz ki eğitimden geçer onun için geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bu günkü bilim ve teknoloji çağında daha bilinçli ve duyarlı yetiştirmek zorundayız. İşte bu azimle yola koyuldular, yeter ki siz üşümeyin çalışın, aydınlık bir toplum için çalışın dediler.

Bu yardım ve dayanışmanın diğer sivil toplum kuruluşlarına da örnek olması dileğiyle, İstanbul Arpalı Beldesi Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin Başkanı Selahattin ÇELİK ve Yönetim Kurulunu kutluyoruz.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yavuz Aydin
Yavuz Aydin - 4 yıl Önce

Hem doğduğu topraklara hemde doyduğu topraklara vefa borcunu gösteren dernekler iyii varsınız. Selahattin ÇELİK ve yönetimini tebrik ederim.