YENİ KAPIDAN BİR BAYBURT RÜZGÂRI ESTİ GEÇTİ

Bayburt’la ilgili İl dışında kurulan derneklerin faaliyetlerinden söz etmeye devam etmekteyiz.

Bu günkü derneğimiz Türkiye Bayburtlular Federasyonu olarak, Bayburt adına yıllardır özlemini çektiğimiz bir ilki daha başarmanın mutluluğu içerisindeler. Çünkü yıllardır çevre illerin her yıl yapmakta olduğu Yeni Kapı Tanıtım Günlerinde bu yıl bizde varız dedik. Türkiye’nin en küçük İli ama yüreği aslanpençesi gibi kabaran, Saat Kulesi ile zamana ayak uyduran, Kale gibi endamıyla dik duran, Kop Dağları gibi kükreyen, Şehit Osman’dan ses veren, Dede Korkut’tan, Beyböyrek’ten, Duduzar’dan selam söyleyen, Abdulvahap Gazi’den dua alan, Şair Zihni’den şiar olan evliyalarından yol alan Bayburt Tanıtım Günlerinde İşte Bayburt, İşte Türkiye diye bize ses verdi, kulakları çınlattı bizde buradayız ded.


Bayburt’ta da sosyal ve ekonomik anlamda bir takım engelleri aşmanın zamanı gelip de geçtiğine inanıyoruz. Bu engeller ancak Bayburtluluk şuuru içerisinde, gerçek sevgisiyle, birlik ve beraberlikle oluşur; o da birlikteliği bir araya getiren faktörlerle olur. Bu faktörlerin başında kurulan sivil toplum örgütleri aracılığıyla sağlanır. Bayburt makul talihini yine kendi çabalarıyla, bürokratlarıyla, iş adamlarıyla, vakıf başkanı, dışarıda ki dernek başkanları, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek çözüm yolları aramalıyız.  
Oysa Bayburt bu makul talihini hiçbir zaman birlik beraberlik içinde çözüm yolunu bulamamıştır. Dernekler sadece yılda bir defa yapılan kurtuluş gecelerinden ibaret olup; plaket töreni seremonisi haline getirilmektedir. Derneklerin amacı adını taşıdığı şehrin sosyal ve ekonomik sorunlarıyla birlikte; tarihi ve kültürüne de alan geleceğe ışık tutacak değerlere katkı sağlamaktır. 


İşte Türkiye Bayburtlular Federasyonu amaçlar doğrultusunda yola çıkarak başta, İstanbul’un en büyük organizasyonlarından olan İllerin Yeni Kapı Tanıtım Günleri adı altında yapılan bu etkinliğe ev sahipliği yaparak, Bayburt adına bir ilki gerçekleştirmiştir. Bayburt Tanıtım Günleri ile tarihi, kültürü, gelenek, görenek ve yöresel ürünlerin yer aldığı stantlarla birlikte başta ulusal kanallar olmak üzere, İstanbul ve çevre illerden gelen halka tanıtımı yapılmıştır.  Ayrıca gurbetteki bütün derneklerle birlikte hemşeri buluşmaları sağlanarak yöresel oyunlar eşliğinde geçmişten geleceğe doyasıya hasret giderildi. 


İstanbul’da Bayburt rüzgârı eski geçti, gönül mest etti geçti, uzağı yakın eyledi, gurbeti vatan eyledi, soğuğu sıcak havaya bürüdü, hep birlikte Bayburt için yürüdük ; …. İlhan YARDIMCI’nın şu dizelerine kulak verelim.

Bilenler bilir seni, aydınlık tarihine,
Asırlar ötesinden, dik duran heybetine,
Dilden dile dolaşır, yakışan gıybetine,
Dâr’ül Celâl yurdunda, destan mefâhirine.”  ve Rahmetli Antalyalı Şair  Mustafa CEYLAN

“Ben BAYBURT’ um, 
Zengin gönüllü insanların yurduyum... 
Ben vatan için, millet için, bayrak için 
Can vermeye hazır Türk oğluyum... 
Ben BAYBURT’ um 
Tarih, kültür, doğa bende 
Beni yaşa, beni yaşat hemşehrim! 
Yüreğinin içindeyim biliyorum, 
Cümlenizi, genç, ihtiyar, çoluk, çocuk 
En haşmetli kale burçlarımla 
Çoruh kenarında 
Bekliyorum... 
Bekliyorum... “   Evet gelecek yıl daha güzel bir etkinlikle hep birlikte tek yürek, tek bayrak, 

Tek Bayburt sevdası adına buluşmak dileğiyle.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Fatih Aktaş
Fatih Aktaş - 4 yıl Önce

Nahit imac abim ağzına sağlık
Türkiye Bayburtlu lar federasyonu Başkanım ve yönetimine sonsuz teşekkürler bu organizasyon da bayburtlu olarak gurur duyduk.

Kiyam BAYRAM
Kiyam BAYRAM - 4 yıl Önce

EyvAllah degerli memleket sevdalisi güzel insan keske herkes senin gibi bakabilse ne zorluklarla karşılaştik ama başardık EyvAllah sagolasin

Recep Dursun
Recep Dursun - 4 yıl Önce

Sevgili Nahit bey kardeşim ağzına, yüreğine ve kalemine sağlık. Bayburtlular federasyonu başkanı Hasan Saka bey ve yönetimi gerçekten bir ilke imza attı ve Bayburt dışındaki Bayburtluları bir çatı altında buluşturup birlik ve beraberliğimizi sağladı ne yazık ki Bayburt Mülki amirleri bu değerli Bayburt tanıtım günlerinde yoktu gelen hemşehrilerimiz hep mülki amirlerimizi sordu ve sorguladı. Gelecek yıl umarım katılarak halkımızın kafalarında soru işareti uluşturmazlar.
Bayburtlular federasyonu yönetim kurulu üyesi ve Bursa Bayburt sığırcı köyü dernek başkanı olarak başta Hasan Saka başkanıma, yönetim kuruluna ve
emeği geçen herkese teşekkür eder saygılar sunarım.

Canan Altinay
Canan Altinay - 4 yıl Önce

Türkiye Bayburtlular Federasyon Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.Bayburtlu olarak çok gurur duydum ilk defa Bayburt tanıtımını gerçekleştirdi bundan sonra herkes Bayburt için Federasyonla daha güzel şeyler olacağına inanıyorum.Şen olasın Bayburt şen kalasın