Beyza'nın umre sevinci

Diyanet İşleri Başkanlığınca  düzenlenen 'İşitme Engellilere Yönelik Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması'nda başarılı olan merhum gazeteci Abdulkadir Nişancı'nın kızı Beyza Nişancı ve eşi Çiğdem Nişancı, dualarla kutsal topraklara uğurlandı. 

Beyza'nın umre sevinci

Bayburt Müftülüğü önünde düzenlenen törene Nişancı'nın ailesi, akrabaları ve müftülük görevlileri katıldı. 

Burada açıklamalarda bulunan Bayburt Müftülüğü Din Görevlisi ve Diyanet İşleri Başkanlığı Engelliler İl Koordinatörlüğünü yürüten Mustafa Polat,  Beyza Nişancı'nın Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen işitme engellilere yönelik dini bilgiler yarışmasında dereceye girdiğini ve annesinin  de Bayburt Müftülüğü'nün katkısıyla kendisiyle beraber umreye uğurladıklarını söyledi. 

Törende konuşan Din Hizmetleri Müdürü Nihani  Yemenoğlu da, “Sizleri en güzel yerlere uğurluyoruz. Kabe-i Muazzama, Ravza-i Mutahhara yeryüzünde Müslümanlar için en mukaddes, en hayırlı yerlerdir. Ne mutlu sizlere ki Rabb'imizin en mukaddes olarak takdir etmiş olduğu Mekke-i Mükerreme'de Medine-i Münevvere'de ziyaretlerde bulunacaksınız." ifadelerini kullandı. 

Beyza Nişancı ve annesi Çiğdem Nişancı, Yemenoğlu'nun yaptığı duanın ardından umreye yolcu edildi. 

Ayrıca kendi imkanlarıyla umreye gidecek olan dede Yaşar Mutlu ve eşi de kızı ve torunuyla kutsal toprakları ziyaret edecek. 

Öte yandan  umre ziyareti için işitme engellilere işaret dili bilen hocalar eşlik edecek. 81 ilden işitme engellilerin katıldığı umre ziyaretinin ilk durağı Mekke olacak. Daha sonra Medine'ye geçilecek.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2019, 13:44

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kadir. Lüleci
Kadir. Lüleci - 4 yıl Önce

maşAllah kızımıza o da babası gibi başarılı. çok isabetli olmuş. bu yarışmayı düzenleyenlerden ve müftülükten Allah razı olsun.

Şeyma Keleş
Şeyma Keleş - 4 yıl Önce

Çok güzel bir haber,hem duygulandım,hem de çok sevindim

SIRADAKİ HABER