Bayburt Grup'tan eğitime destek

Bayburt Grup, il genelinde ihtiyaç sahibi 700 öğrenci ve Adabaşı İlkokulu/İmam Hatip Ortaokulu'nda eğitim gören tüm öğrencilere giyim yardımında bulundu. 

Adabaşı Köyü İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu’nda yardım dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt Grup yönetim kuruluna teşekkür etti. 

Bayburt Grup’un bir iyilik hareketi olduğunu belirten Epcim, 

“Bayburt Grup sadece Bayburt’ta bilinen bir marka değil, Türkiye’nin bir iyilik hareketi. Türkiye’de büyük işler başarmış, başardığı işlerden edindiği katkıyı elinden geldiğince hayır işlerine aktaran bir grup. Türkiye’nin yerli ve milli sermayesi haline gelmiş. Hayırda hizmette yarışan insanları Adabaşı köyü çıkartmış. Başta bu köy olmak üzere tüm Bayburt sizlerle gurur duyuyor. Türkiye’mizin milli ve yerli sermayesi olarak sizlerle gurur duyuyoruz. Hayır hasenata yaptığınız destek noktasında devletimiz milletimiz adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi. 

Vali Epcim ayrıca, Bayburt Grup’un köyde çok kapsamlı spor salonu yapacağının müjdesini verdi. 

Törende konuşan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ise, yardımlaşmanın önemine değinerek şunları kaydetti: 

 “Yardımlaşma duygusu farklı bir duygu, insanların birbirleriyle yardımlaşması ve bu konuda ki gayretleri toplum nezdinde farklı bir yer ediniyor. Yardımlaşmak bizim dinimizin de, kültürümüzün de genel prensibidir. Biz asırlar boyu yaşadığımız bu coğrafyada birbirimize destek olarak bazı şeyleri başarmışız. Ne zaman o yardımlaşma duygusunu kaybetmişiz o zaman maalesef ana temadan uzaklaşmışız ve o beklediğimiz ve yarınlara dönük düşüncelerimiz tamamen alt üst olmuş"

Pekmezci şöyle devam etti:

"Bugün burada Bayburt Grup’un çocuklarımızla ilgili güzel düşüncelerini dinledik. Kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu topraklar bizim bu topraklarda yaşayan yavrularımız bizim. Bu güzel cennet gibi vatanda yaşamanın mutluluğu içerisinde elbette ki birbirimize o dayanışmayı göstereceğiz. Buna örnek olanları da kutluyoruz ve alkışlıyoruz. Biz Bayburt Grup’un Bayburt’ta ve Bayburt dışındaki çalışmalarını gururla takip ediyoruz. İçimizden birileri bir şeyleri başardığı zaman o mutluluğu derinden duyuyoruz. Biz bizden olanlara yani vatanın her karış toprağında yaşayan herkesin başardıklarıyla mutlu olan bir toplumuz.” 

Elimizden gelen gayreti göstereceğiz

Bayburt Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Şentürk de Çocukluğunun Adabaşı köyünde geçtiğini ve ilkokul eğitimini burada tamamladığını ifade ederek, şunları söyledi: 

“Bu köylü olmaktan Bayburtlu olmaktan gurur duyuyorum. Bayburt’un ismini gerek yurt dışında gerek yurt içerisinde layıkıyla temsil ettiğimizi düşünüyorum. Burası bizim memleketimiz, yuvamız. İnşallah buradaki çocuklarımız da geleceğin mühendisleri, doktorları olacak. Biz eğitime tam destek noktasında gerek Bayburt’ta gerek köyümüzde elimizden gelen gayreti göstereceğimizin sözünü veriyoruz.”

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu da Bayburt Grup’un her zaman eğitime destek verdiğini vurgulayarak, Şentürk’e teşekkür etti. 

Protokol konuşmalarının ardından Bayburt Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Şentürk ve yönetim kurulu üyeleri Ahmet Şentürk ile Bayram Şentürk’e teşekkür beraatı verildi.

Tören, protokol üyeleri tarafından giysi yardımlarının öğrencilere teslim edilmesiyle sona erdi.

Programa ayrıca, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Yusuf Diker, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Murat Bilgiç, İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat, Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, Bayburt Grup Yönetim Kurulu Üyeleri, köy sakinleri öğretmen ve öğrenciler katıldı.


 

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2019, 16:55

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER