Amsterdam’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

Amsterdam’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

Farklı yaşam tarzlarına tanık olmak, yeni yerler keşfetmek isteyen seyahat tutkunları için Amsterdam vazgeçilmez bir şehirdir. Oldukça zengin bir tarihe ev sahipliği yapan Amsterdam, farklı kültürleri de bir araya getirir. İhtişamıyla dikkat çeken mimariye sahip olan şehirde birbirinden güzel müzeleri bulunur. Hollanda’nın başkenti olan Amsterdam, kendine özgü yapısıyla tüm seyahat tutkunlarının hafızasına kazınmayı başarır. Avrupa’nın en büyük tarihi şehir merkezlerinden biri olan Amstardam’da modern sanat, eğlence ve gece hayatı bir araya gelmiştir. Amsterdam uçak bileti fiyatları, seyahat edilecek döneme göre değişiklik gösterir. Senenin her dönemi turist çekmeyi başaran şehir, yılın her ayı canlılığını korumaya devam eder. İşte, Amsterdam’a seyahat etmek isteyenlerin mutlaka gezmesi geren yerler…

Amsterdam’da Gezilmesi Gereken En Önemli Mekânlar

1. Anne Frank House: Anne Frank, İkinci Dünya Savaşı’nın en duygu dolu kahramanlarından biri… İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi İşgali’nde, Anne Frank günlük tutmaya başlar. İçeride Anne  Frank ile birlikte saklanarak hayatlarını kurtarmaya çalışan 8 kişiden sadece bir kişi kurtulur. Kurtulan bu kişi Anne Frank’ın günlüğünün bugünlere ulaştırılmasını sağlayan kişidir. Anne Frank House, Amsterdam’a giden kişilerin mutlaka uğramaları gereken en popüler tarihi mekânlardan biridir. Yoğun günlere denk gelmesi halinde bu tarihi mekâna girebilmek için yaklaşık olarak 2 saat kadar beklemek gerekebilir. Beklemek istemeyenlerin önceden sanal bilet almaları da mümkün.

2. Rijksmuseum / Rijk Müzesi: Rijk Müzesi, Hollanda’nın en büyük sanat ve tarih müzesi olarak bilinir. Uzun bir süre tadilatta olan müze, 2013 yılında tekrar ziyarete açıldı. Birçok sanatçının eserlerine ev sahipliği yapan müze, Museumplein bölgesinde konumlanmıştır. Müze Amsterdam Centraal Station’a yürüme mesafesindedir. Rijksmuseum, yıl boyunca her gün 09.00-17.00 saatleri arasında açıktır. Rembrant ve Vermeer gibi ünlü sanatçıların eserleri bu müzede yer alır.

3. The Stedelijk (Amsterdam Müzesi): Amsterdam Müzesi, yapımı 1895 yılında tamamlanmış, Avrupa’nın en bilinen modern sanat müzelerinden biridir. Fransız ve Hollandalı sanatçılarının önemli eserlerinin sergilendiği bu müze, Museumplein bölgesinde yer alır. Müzede De Stijl, Rodin, Van Doeusburg, Warhol ve Renoir gibi başarılı sanatçıların eserleri bulunur. Modern sanata ilgisi olan herkesin büyük bir keyifle ziyaret edeceği müzelerden biridir. The Stedelijk, her gün 9.00 ile 18.00 arası açıktır.

4. Van Gogh Müzesi: Amsterdam, sanat müzeleriyle tüm sanatseverlerin favorisi olmayı başarmış bir şehirdir. Hayatını resme adayan ressam Van Gogh’un eserlerinin sergilendiği Van Gogh Müzesi, Amsterdam’ın en sevilen mekânlarından biridir. Van Gogh’un “Potato Eaters” ve “The Yellowhouse” gibi en meşhur birçok eseri burada sergilenir. Bu müze Rijksmuseum ile Stedelijk Museum arasında konumlanır. Bu müze oldukça yoğun bir ilgi gördüğü için müzeye giriş için bir süre beklemek gerekebilir. Van Gogh müzesi 9.00 ile 18.00 saatlari arasında açıktır.

5.  Vondelpark: Bu parka, 17.yüzyılın önemli şairlerinden biri olan Vondel’in ismi verilmiştir. İlk olarak 1865 yılında düzenlenen park sonrasında da genişletilmiştir ve hala genişletilmeye devam edilir. Sakin bir yürüyüş yapmak, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenlerin tercihi olan Vondelpark’ta, dünyanın farklı yerlerinden getirilmiş birçok farklı bitki türü bulunur. Bunun yanı sıra, parka apayrı bir hava kazandıran sokak sanatçılarını dinlemek ya da tiyatro oyunlarını izlemek mümkün. Vondelpark içerisinde sadece bitkiler değil, sevimli hayvanlar da bulunur. Bu parka şehir merkezinden tramvayla ulaşım sağlanır. 1 ve 2 numaralı hatların birçok durağı Vondelpark’a yakındır.

6. Hortus Botanicus: Botaniğe ilgi duyanlar için harika bir mekân olan Hortus Botanicus, yaklaşık 4.000 bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Dünyanın en eski botanik bahçelerinden biri olan Hortus Botanicus, her gün 10.00 ile 17.00 saatleri arasında açıktır. Bu botanik bahçesine metro ya da tramvayla ulaşım sağlanıyor.

YAVUZ KARDEŞ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER