Temur: "Projeleri fantastik buluyoruz"

 Saadet Partisi Belediye Başkanı Adayı Osman Nuri Temur, Bayburt'ta adaylarca seçmene vaad edilen projelerin fantastik projeler olduğunu söyledi. 

Temur: "Projeleri fantastik buluyoruz"

Saadet Partisi Belediye Başkanı Adayı Osman Nuri Temur, Bayburt'ta adaylarca seçmene vaad edilen projelerin fantastik projeler olduğunu söyledi. Bayburt'un içilebilir bir suyunun bile olmadığını söyleyen, seçilmesi halinde ilk olarak su sorununu çözeceklerini kaydeden ve Çoruh Nehri üzerinde yapılan projeye eleştiriler getiren Temur, "Öncelikli olarak su meselemizi çözeceğiz. İçilebilir suyu akıtacağız. 60 trilyonu Çoruh Nehri'ne gömeceğinize bu paranın 4’te biriyle bu sorun çözülürdü" dedi. 

"Bayburt olarak büyük bir aileyiz. Seçimler dolayısıyla fikirlerimiz farklı ama hepimiz sadece siyasi rakibiz. Milletimiz 31 Mart’ta ya 'şehrül emin' seçecek, ya da ihaleleri yandaşlarına dağıtan 'şehir ağaları'nı seçecek" diyerek sözlerine başlayan Temur, 1389 seçim bölgesinde aday gösteren tek partinin Saadet Partisi olduğunu söyleyerek, partilerinin terör örgütleri ile işbirliği içerisinde olduğu yönünde bir linçle karşı karşıya olduğunu ve bunu yapanlardan Mahkeme-i Kübra’da davacı olduklarını söyledi. 

Adil belediyecilik, ehliyat ve liyakat, israf, yolsuzluklar, şeffaf yönetim, ortak akıl, ahlak ve maneviyat konu başlıkları altında genelde ve Bayburt özelinde yapılan icraatlara değinen Osman Nuri Temur şunları söyledi:

 "Türkiye’de adalet sıkıntısı hat safhada. İlk öncelikle vaadimiz adil bir belediyecilik. İkincisi ehliyet ve liyakat. Buna göre belediyeye alımlar yapacağız. Üçüncüsü israf. Örnek verecek olursak Çoruh nehrine 60 trilyon para gömdüler. Susuz şelale yaptılar, o zamanın parasıyla 4 trilyon para harcadılar. İtfaiye arsası 4 trilyona satıldı. Alınan para ile altyapı ihalesi yapılmış olmasına rağmen seçim öncesi diye kaldırımlar ve caddeler değişti. Sokak lambaları yapıldı, tanesi bin liradan. Seçimlerden sonra bu yapılanlar söküldü, çünkü altyapı çalışmaları başladı. Bu paralar dişinden tırnağından artırarak vergi veren vatandaşın parası.  Yolsuzluklar bir diğer mesele. Bunları anlatmaktan utanıyorum. Siyaset tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemek değildir. Bu konuda hassas olacağız. Ve belediyemizin bir kuruşunu heba etmeyeceğiz. Ortak akıl bir diğeri. Her ay toplantılar düzenleyerek vatandaşın şehirle ilgili görüşlerini alacağız. Şeffaf yönetim, hesap verebilen bir anlayış. Şuan belediyenin geliri, gideri, borcu ne kadar bunu bilen yok. Her ay basın açıklaması ile bunun hesabını vatandaşa vereceğiz. Bir diğer meselemiz önce ahlak ve maneviyat. Belediyemizin projeleri de bu değerlere verilen öneme göre şekillenecek. Gençlerimizin hali perişan. Kalenin dibi bali çekme mekanı olmuş. Geçtiğimiz dönem Milli Piyango çekilişi Bayburt’ta yapıldı. Belediyeye üç beş kuruş para girecek diye buna evsahipliği yapıldı. Asla bunu yapmayacağız." 

"Bayburt görselleri eklenmiş ‘kopyala yapıştır’ projeleri"  

"Bunu anlattıktan sonra proje savaşlarına da değineyim. Kimi 50, kimi 69 proje. Bu arkadaşların yaptığı projeler Bayburt görselleri eklenmiş ‘kopyala yapıştır’ projeleri. Projeleri izlediğimde kendimi Los Angeles’ta hissediyorum. Suyu içemiyoruz, kırsal yerlerde kaldırımlar, yollar yapılmamış durumda. Son üç-dört seçimdir, "bize destek verin, ekonomi şaha kalkacak, işsizlik bitecek, terör sona erecek’ deniyor. Aynı hikaye her dönem devam. Ülke gerçeklerini görmek zorundayız. 'Cumhur İttifakı Beka Meselesi' diyerek oyları devşirmeye çalışıyoruz. Soruyorum, 2002’de beka sorunu yoktu. 17 yıl sonra neden bunu konuşuyoruz? 17 yıldır mevcut iktidara en fazla destek veren il olarak bu şehre proje açıklayan insanlar projelerinden önce bu milletten özü dilemeliler. Çünkü en fazla göç veren il Bayburt. Seyir Tepe yapacaklarmış, avm yapacaklarmış. Bana gösterebilir misiniz herhangi bir belediyenin avm yaptığını? Bunları yapacak kaynağımız yok. Ülke olarak şuanda ekonomik kriz yaşıyoruz. Dış borcumuz ortada. Her gün dağ gibi büyüyor. Naci Ağbal bugün açıklamış: ‘Bayburt’ta devam eden 80 projeye var, 3,5 milyar lira değerinde’ diye. Bizim dış borcumuzun faize ödenmesi 115 milyar lira. Bunu insanımıza anlatıyoruz. Bu kafa yapısıyla ülke kurtuluşa eremez. Herkesin ekonomisi, tarımı, finansı var, Türkiye’nin bedelli askerliği var, imar affı var, vergisi var. Bu şekilde bir ülke kalkınamaz. Geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanımızın bir açıklaması vardı, ‘Biz kazanamazsak belediye çalışanları parasını dahi alamaz’ diye. Doğrudur, şuandaki tablo varlık fonlarımızdaki en değerlilerimizin de satışına geldiyse, bir iki sene içerisinde kamuda çalışan memurların maaşları ödenemez duruma geldi. İl Başkanımız belki aba altından sopa göstermek maksadıyla dedi ama işin hakikati de bu. O yüzden biz projelerin fantastik projeler olduğunu düşünüyoruz." 

 "Öncelikli olarak su meselemizi çözeceğiz"

 "Allah nasip eder bu görev bize verilirse, belediyemizin asli olan sorunlarının çözümüne gayret edeceğiz. Öncelikli olarak su meselemizi çözeceğiz. İçilebilir suyu akıtacağız. 60 trilyonu Çoruh Nehrine gömeceğinize bu paranın 4’te biriyle bu sorun çözülürdü. Kenar mahallelerimizi ivedi bir şekilde yapacağız. Kentsel dönüşüm noktasında TOKİ’ye rant alanı sağlamayacağız. Eski Sanayi, Zahit ve Veysel’de kendi kaynaklarımızla, müteahhitlerimizle birlikte vatandaşı mağdur etmeden kentsel dönüşümü yapacağız. Tüm spor dallarıyla ilgili arkadaşlara her türlü desteği vereceğiz. Kültür turları yapacağız. Ekonomik imkansız dolayısıyla evlenemeyen gençlere destek vereceğiz. Ağaçlandırmaya çok büyük gayret edeceğiz. Broşürlerimizde daha geniş bir şekilde projelerimiz yer alacak. Tekrardan seçimlerin hayırlar getirmesini diliyoruz." 

Bekmezci: "En büyük beka meselesi milletin kutuplaştırılması"   

Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Abdulmecit Bekmezci ise, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak seçimlerin hayırlar getirmesini dileyerek, Bayburt’a bugüne kadar hizmet eden Belediye Başkanlarına teşekkür etti. Siyasi partilerin yapılabilir projeler ile milletin karşısına çıkması gerektiğini fakat özellikle iktidar partisi tarafından bir beka meselesi üzerinden seçim çalışması yürütüldüğünü, çalışmalar yürütülürken de toplumun kutuplaştırılmasının geçmişte yaşanan acı olayları hatırlattığını söyledi. Tarihte yaşanan olaylara değinen Bekmezci, kutuplaşmanın bedelini bu milletin evlatlarının çok ağır bedeller ödeyerek yaşadığını belirterek, "Bizler Saadet Partisi olarak bu uslubun milletimize fayda getirmeyeceğini düşünüyor, buradan bütün siyasi partilerimize seçim çalışmlarının kardeşlik hukukuna halel getirmeden yapılmasını temenni ediyoruz, istiyoruz. Aksi taktirde bizler içinde en büyük beka meselesinin milletin kutuplaştırılması olarak görüyoruz. 1 Nisan sabahına seçimleri kazananın da kaybedenin de mutlu olduğu, gelecekten umutlu olduğu bir seçim olmasını temenni ediyorum" dedi.  Bayburt bir otelde gerçekleşen toplantıya, partinin il genel meclisi üyeleri ile belediye meclisi üyeleri de katıldı.

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
YORUMLAR
m.fatih güngören
m.fatih güngören - 5 yıl Önce

sn temel beyin,sn meral hanım ile ittifakı olması nedeni ile oyum"yeniden refaha,sn temürün görüşleri
y.refah ile örtüşüyor,kalın sağlıcakla.

SIRADAKİ HABER