“Belediye başkanlığı mazeret üretme değil, hizmet üretme makamıdır”

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’ye yönelik eleştirilerde bulunan AK Parti İl Başkanı Hacı Ali Polat: “Belediye başkanı olmadan önce borcun var olduğunu bile bile geldiysen, belediye başkanı olduktan sonra da bu borca rağmen hizmet üretme sorumluluğundan artık kaçamazsın. Belediye başkanlığı koltuğu mazeret üretme koltuğu değil, hizmet üretme makamıdır” dedi. 

AK Parti İl Binasında  Milletvekili Fetani Battal, AK Parti İl Başkanı Hacı Ali Polat, Demirözü Belediye Başkanı Arslan Gürer, Arpalı Belediye Başkanı Abdurrahman Polattimur ve parti yönetiminin katıldığı, AK Parti Ekim Ayı İl Danışma Meclis Toplantısının basına açık bölümünde konuşan İl Başkanı Polat, Barış Pınarı Harekatı dolayısıyla şehit düşen asker ve sivillere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. 

Daha sonra yerel gündemi değerlendiren Polat, Bayburt Belediyesi’ne yönelik eleştirilerini sıraladı. 

31 Mart seçimlerinden önce verilen sözlerin yerine getirilmesini beklediklerini ifade eden Polat şunları kaydetti: 

“31 Mart’tan önce kim bu şehir için hangi hizmetleri vaat ettiyse biz satır satır bekliyoruz o hizmetleri. Ağlama zamanı değil artık. Mazeret üretme zamanı hiç değil. Çünkü bu şehrin alt yapısı yapılırken ne kadar borçlanıldığı kimsenin bilgisinden uzakta değildi. Herkes alt yapı yapıldığı zaman belli bir borcun olacağını biliyordu. Belediye başkanı olmadan önce borcun var olduğunu bile bile geldiysen belediye başkanı olduktan sonra da bu borca rağmen hizmet üretme sorumluluğundan artık kaçamazsın. Belediye başkanlığı koltuğu mazeret üretme koltuğu değil, hizmet üretme makamıdır. Vaat ettiklerini yerine getirme makamıdır.” 

15 yıl içerisinde AK Parti belediyeciliğinin Bayburt’a güzel hizmetler yaptığını sözlerine ekleyen Polat, 

“Belediyenin borcunun fazlalığından yada, personel fazlalığından yakınmanın artık zamanı geçti. Bu belediye artık 15 sene öncesinin belediyesi değil. Bu şehir 15 sene öncesinin şehri hiç değil. Bütün alt yapısının bitirilmiş haliyle teslim aldı, bütün üst yapısı güzel bir şekilde bitirilmiş haliyle teslim aldı bu şehri. Güzel hizmetler yapıldı zorluklar içerisinde, parasızlıklara rağmen. Dolayısıyla artık bayrak yarışıdır bu dedik. Bayrağı nereden aldıysa daha ileriye taşıma sorumluluğunun gereğini yerine getirmeyi bu şehir ve biz iktidar partisinin teşkilatı olarak kendisinden bekliyoruz.” 

“Belediyenin ilk işi logonun rengini değiştirmek olmamalıydı”
Bayburt Belediyesi’nin ilk icraat olarak logonun rengini değiştirilmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resminin makamın arkasından kaldırılarak başka bir yere asılması olduğuna dikkat çeken Polat, 
“Bayburt Belediyesi’nin ilk meclis gündeminin konusu belediyenin logosunun renkleri olmamalıydı. Yada bu şehrin 24 Haziran seçimlerinde  yüzde 82’lik rekor oyla destek vererek Cumhurbaşkanı yaptığı recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının makamın arkasından başka yere kaldırılmamalıydı. Bu bizi rencide etti, bizi üzdü. Bayburt’a gelebilecek hizmetler konusunda herhangi bir belediye bize müracaat ettiği zaman elimizden geldiği kadar onlara yardımcı olacağımızı da beyan etmek istiyorum. Çünkü bu şehir bizim şehrimiz. Biz hasetle hareket etmeyeceğiz” ifadelerin kullandı. 

“Takdir ettiğimi hizmetler tabi ki var”

Belediyenin takdir ettikleri hizmetleri olduğunu da söyleyen Polat, 
“Tabi ki belediyenin takdir ettiğimiz hizmetleri kesinlikle var. mesela Dede Korkut Şölenleri şanına yakışır bir şekilde icra edildi. Başkanımı ve yönetimini tebrik ediyorum. Mesela dört yol kavşağındaki havuzda deformasyon olmuştu. Kaprise kapılmadan burayı yaptığı için başkana teşekkür ediyorum” dedi.  

“Kongre süreci başladı”

;AK Parti’de kongre sürecinin başladığını da belirten Başkan Polat, önümüzdeki yaza kadar il ve ilçe kongrelerinin tamamlanacağını kaydederek şunları söyledi: 
“Kongre süreci başladı artık. Önümüzdeki süreçte belde, ilçe, il kongrelerinden sonra olağan genel kongreyi önümüzdeki senenin yaz aylarında yapmış olacağız. Rabbim bu sürecinde suhulet içerisinde sonuçlanmasını nasip eder inşallah. Bu parti reisimizin de söylediği gibi kişilerin partisi değildir. Bu parti milletin partisidir” 

“CHP İl Başkanı diyor ki, “Bu çarşaflı kadınların burada ne işi var”

CHP İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu’nun 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Açılış yılı Programı’na katılan çarşaflı veliler için  “bu çarşaflı kadınların burada ne işi var” diye milli eğitim müdür vekiline serzenişte bulunduğunu iddia eden Polat, şunları anlattı: 
“Kazandıklarımıza sahip çıkmazsak birileri gelir elimizden alır. Şunu sakın demeyin; ‘Bu devirden sonra baş örtüsünü mü yasaklayacaklar, bu devirden sonra sakalı mı yasaklayacaklar.’ Şimdi yer Bayburt 75. Yıl İlkokulu, program eğitim öğretim açılış programı. Önde protokol oturuyor. Vali yardımcısı, milli eğitim müdür vekili. Arka sırada da CHP İl Başkanı. Tabi programa çarşaflı, başörtülü veliler geliyor. CHP’nin zihniyeti, baş örtüsü, çarşaf peçe görünce kırmızı görmüş boğa zannediyorlar kendilerini. Milli Eğitim Müdür Vekiline CHP İl Başkanı diyor ki, ‘bu çarşaflı kadınların burada ne işi var’ peki o çarşaflı kadınların öğrencileri, çocukları orada değil mi? Bu ifadeyi biz nereden hatırlıyoruz. Dün askeriyede oğlunu ziyaret etmek için giden kadını kapı dışarı ettiler ya işte oradan. İnanın eğer biz zayıf olsak, sahip olduklarımızın farkında olmasak elimizdeki bütün kazanımların tekrar geri gitme ihtimali her zaman var.” 

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2019, 16:52

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
YORUMLAR
RIFKI EMRE
RIFKI EMRE - 5 yıl Önce

Utanmadan sıkılmadan kalkmış burası mazeret üretme yeri değil diyor. Onbeş sene boyunca bir alt yapıyı bitirememiş üstelik belediyeyi bir sürü borca sokan önceki bakanlardan biride sensin o zaman ne kadar borç ödedin? Daha geçenlerde Sn. Bahçelinin ziyareti sırasında Hükmü beyin ne kadar borç ödediğini açıkladı, sizde görev yaptığınız dönemde ne kadar borç yaptınız ve ne kadarını ödediniz açıklayın. Adam olun adam.

Öz bayburtlu
Öz bayburtlu - 5 yıl Önce

Haci ali bey bayburttun ana rengi SARI
SIYAH tir neden ana rekleri kendi siyasi rengine cevirdin
Gelen bld bskn bayburttun öz rengini getirmesi neden senin vede senin gibilerinin zoruna gitti. Cok merakliysan o renklere evinde kullan.....

Aydın bayrakoğlu
Aydın bayrakoğlu - 5 yıl Önce

Hacı ali bey 5 yıl bu memlekete zulm ettin. Bırak 5-6 aylık belediye başkanını eleştirmeyi. Hükmü başkan projelerini gerçekleştirir. Sen ne yapıyorsun iktidar partisi belediye başkanı olarak. Sarı siyah tabiki rengimiz en doğrusunu yaptı.

gurbetçi
gurbetçi - 5 yıl Önce

Doru söylemiş

Mehmet Yıldız
Mehmet Yıldız - 5 yıl Önce

Hacı ali bey senin belediye başkanlığını gördük. Baykent şelalesinin ayıbını görüyoruz. Bayburtun renkleri sarı siyah çokta güzel olmuş.

mert
mert - 5 yıl Önce

Parasiz nasil yapacak? Siz niye kaynak uretip bu altyapiyi yapamadiniz. Hem belediyeyi borca soktuklarini kabul ediyor hemde hizmet uretin diyorlar. Simdi belediye hukumetten para istese vermiyorlar. Pes dogrusu...

Muhammet yiğit
Muhammet yiğit - 5 yıl Önce

Belediye başkanlığını bilmem ama iyi muhalefet yapacak gibi. zira bizim belediyeninin çalışması için iyi bir muhalefet şart...Tabi belediye başkanıyken yaptığı bir iki yanlış proje var o yüzden dikkate alınamyabilir. chp il başkanının davranışı da çok yanlış genel başkanına şikayet edilmeli...

Bozkurt bayburt
Bozkurt bayburt - 5 yıl Önce

Once konusana bakmak gerek gecmisindki ıcraat larina bakmak gerek bence sizce


SIRADAKİ HABER