Konursu Göleti İle Mümbit Topraklar Su İle Buluştu

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bayburt iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Konursu Göleti İle Mümbit Topraklar Su İle Buluştu

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bayburt iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Bayburt ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Bayburt ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Bayburt ilimizin Konursu Köyündeki mümbit topraklar, Konursu göleti ile suya kavuştu

Bayburt ilimizin Konursu Köyü’nde 2013 yılında inşaatına başlanan ve 2015 yılında tamamlanarak hizmete açılan Konursu Göleti ile mümbit topraklar suya kavuştuğunu açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız,’ Toplam 4 bin 710 dekar zirai tarım arazisini sulayan söz konusu göletle çiftçilerimizin ürün yelpazesi genişledi ve su ihtiyacı ortadan kalkmış oldu. Hayvancılığa yönelik tarım ürünleri olan yonca, korunga ve hububatta verim artışı yaşayan çiftçilerimiz, ayrıca fasulye, şeker pancarı ve meyvecilikte de, standartların üstünde verim alıyor.  Bayburt ilimizin ekonomisine önemli katkılarda bulunan ve Konursu Göletinin yıllık ekonomiye katkısı ise 3.000.000.TL’dir.’dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Seyfettin devecioğlu
Seyfettin devecioğlu - 4 yıl Önce

Birde yıllardır halledilemeyen şebeke suyu halledilse yazın suların akmamasından dolayı köyümüze gelemiyoruz ilgili makamlar sesimize lütfen kulak verin

SIRADAKİ HABER