Karla mücadele ekiplerinin zorlu mesaisi

Bayburt’ta kar yağışı ile birlikte ulaşıma kapanan köy yollarında İl Özel İdare ekiplerince yoğun çalışma gerçekleştiriliyor.

Karla mücadele ekiplerinin zorlu mesaisi

Kentte dün etkili olan kar yağışıyla birlikte  itibariyle il genelinde hemen hemen tüm köylerin yolları kapandı. 

Kar ve tipi nedeni ile kapanan yolların yeniden ulaşıma açılması için Merkez Şantiye Şefi Haydar Yıldız idaresindeki İl Özel İdare ekipleri harekete geçti. Ekiplerin gece gündüz mesai yapmasıyla köy yolları yoğun çalışmanın ardından ulaşıma açılabildi. 

Önceliğini hasta ve cenazelerin bulunduğu köylere veren ekipler, hem yapılan planlama doğrultusunda hem de gelen acil ihbarlara göre hareket ederek 24 saat boyunca görev yapıyor.

Şantiye Şefi Yıldız gazetemize yaptığı açıklamada, 

"Köy halkımızın sıkıntı yaşamaması için gece gündüz demeden, gerektiğinde dinlenmeden kapalı yolları açmak için çaba gösteriyoruz. Eskiden bölgemizde çok daha fazla kar yağışı olurdu ve yol açma çalışmaları bizi daha fazla zorlardı. Son yıllarda eskiye nazaran kar seviyesi daha az. Yılların verdiği tecrübeyle, tamamen karla kapanan köy yollarını bile göz kararı açıyoruz. Önceliğimiz hastası ve cenazesi olan köylerimiz. Bize bir ihbar geldiğinde saat kaç olursa olsun hemen harekete geçiyoruz” ifadelerini kullandı. 


 

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER