Demirözü’ne “Süt Entegre Tesisi”

Demirözü Belediye Başkanı Arslan Gürer ilçeye yapılacak “Süt Entegre Tesisi” projesinin ihaleye çıktığını söyledi.

Demirözü’ne “Süt Entegre Tesisi”

Demirözü Belediye Başkanı Arslan Gürer ilçeye yapılacak “Süt Entegre Tesisi” projesinin ihaleye çıktığını söyledi. 

Seçim sürecinde vaatleri arasında yer alan ve projenin tarım ve hayvancılıklığın yoğun yapıldığı ilçeye katmadeğer kazandıracağını ifade eden Arslan

“İlçe merkezimiz, Gökçedere beldemiz ve 26 köyümüze katkı sağlayacak tarım ve hayvancılığımıza değer katacak.  hep deriz ya maliyetler pahalı. Bunu fırsata çevireceğiz, üretime destek vereceğiz.” Dedi. 
Arslan konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: “Demirözü Belediyesi olarak 6360 sayılı kanun gereği belediyelerin tarımsal amaçlı yatırım yapabilmesi doğrultusunda İlçemizde kaliteli ve hijyenik süt üretimi yapılması, süt üretiminin artırılması amacıyla süt işleme tesisimizi kuruyoruz . Yapılacak Süt işleme tesisinde, günlük süt toplanarak, yoğurt, ayran ve tereyağı imalatı yapılacak olup; 

I.Fazda 2020 Yılı SOGEP programı kapsamında yapılması planlanan Süt Toplama ve İşleme Tesisinde gerekli olan süt alım, pastörizasyon, tereyağı üniteleri, diğer yardımcı makineler(Buhar kazanı, laboratuvar malzemeleri, paslanmaz çelik süt hattı, buhar-su-hava hattı ve ekipmanlar) ile tesis binası yapılması planlanmıştır.

II.Fazda 2021 Yılı  DOKAP Yatırım Programı kapsamında Süt Toplama ve İşleme Tesisi için gerekli olan yoğurt, ayran üretiminde kullanılacak makine ve ekipmanlar  ile ürünleri pazarlama için dağıtım aracı ve süt toplama için soğutma tanklı toplama aracı alımı amaçlanmaktadır.

Yaklaşık 2.300.000 TL Maliyete 2.000.000 TL hibe 300.000 kendi imkanlarımız ile ödenecek.”

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2020, 14:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER