CHP Bayburt İl Başkanı Necip Erel'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Başkanı Necip Erel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

CHP Bayburt İl Başkanı Necip Erel'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Açıklaması

İl Başkanı Erel, yaptığı açıklamasında, Kadın Gününün tarihi sürecine değinerek, Atatürk’ün kadınlara verdiği değerin önemine vurgu yaptı.

Erel, iktidara eleştiriler de getirdiği açıklamasında, Cumhuriyetin tüm değerlerinin tek adam rejimi ile aşındırıldığını iddia ederek, “Ne yazık ki bundan etkilenen kesimlerin başında kadınlarımız gelmektedir.

Herkesin eşit ve özgür birer hak sahibi yurttaş olduğu fikrinin zarar görmesi, kadınların kamusal alanda varolma mücadelesini zayıflatmış,kadınların elde ettiği kazanımları gerilettirmiştir.

Bugün ülkemizde kadınlarımız yoksulluk, şiddet, güvencesizlik sarmalı ile başetmek zorundadır” dedi.

Erel’in açıklaması şöyle ; “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü kadınların yüzyıllardır verdikleri evrensel eşitlik ve özgürlük mücadelesinin önemli bir kazanımıdır. Dünya Emekçi Kadınlar Günü 1857 yılında ABD’de 120 tekstil işçisi kadının haklarını ararken hayatlarını kaybetmesinin ardından bütün dünyada önemli bir sembole dönüşmüştür. Ne mutlu bize ki cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk kadın erkek eşitliğinin yaşamın bütün alanlarında kusursuz olarak hayata geçirilmesini savunuyordu.

Kurucu liderimizin belirttiği gibi bir toplumun bir yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça diğer yarısı göklere yükselebilsin. Cumhuriyetimizin bütün değerleri tek adam rejimi denilen sistemle aşındırılmaktadır. Ne yazık ki bundan etkilenen kesimlerin başında kadınlarımız gelmektedir.

Herkesin eşit ve özgür birer hak sahibi yurttaş olduğu fikrinin zarar görmesi, kadınların kamusal alanda varolma mücadelesini zayıflatmış,kadınların elde ettiği kazanımları gerilettirmiştir. Bugün ülkemizde kadınlarımız yoksulluk, şiddet, güvencesizlik sarmalı ile başetmek zorundadır.

Her gün artan kadın cinayetleri ve bu cinayetleri önlemeye yönelik hiç bir önlem ve politika geliştiremeyen bir yönetimle karşı karşıyayız. Şuphemiz yoktur ki  cumhuriyetin ikinci yüzyılında Cumhuriyet halk Partisi iktidarında  kadın erkek eşitliği anlayışını başta kadınların eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesinin ışığıyla yaşama geçireceğiz. Artık ülkemizde kadına şiddet ve kadın cinayeti görmek istemiyoruz.

Bu inançla Bayburt Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı olarak  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyor, bütün kadınlara eşitlik, özgürlük ve adalet getirmesini diliyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2021, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER