Canlı Hayvan Pazarında Bayram Öncesi Hareketlilik

Bayburt’ta belediyeye ait tarım yerleşkesinde her hafta salı günü kurulan hayvan pazarında Kurban Bayramı öncesi hareketlilik başladı.

Canlı Hayvan Pazarında Bayram Öncesi Hareketlilik

Bayburt’ta belediyeye ait tarım yerleşkesinde her hafta salı günü kurulan hayvan pazarında Kurban Bayramı öncesi hareketlilik başladı.Geçtiğimiz günler içerisinde Bayburt Belediyesi tarafından hizmete sokulan Canlı Hayvan Pazarı, kurban satıcıları da pazarda yer almaya başladı.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde satışa sunulan kurbanlıklar için satıcılar da beklemeye başladı. Satıcılar ile alıcılar arasında sosyal mesafe kurallarına uygun pazarlıklar yapıldı.

Kurban fiyatlarının geçen yıla göre artış gösterdiğini dile getiren üreticiler, kurbanlıkların ellerinde kalması endişesini yaşıyor.

Yıl boyu yaylalarda beslenen kurbanlıklar diğer illere sevkiyatı 1 Temmuz Çarşamba günü il, ilçe Tarım Orman Müdürlüğüne götürülerek sağlık ve evrak kontrollerinin ardından tırlara yüklenerek büyükşehirlere sevk edilmek üzere araçlara yüklendi.

Kurban satıcısı Burak TÜRK fiyatların geçtiğimiz dönemlere göre yüksek olmasını girdi mallarının fazla olmasına bağladı. Geçtiğimiz senenin kurak geçmesi yem fiyatlarının artmasına sebep oldu, bu da kurbanlıklarda fiyat artışına neden oldu şeklinde yorumladı.

Büyükbaş Hayvan fiyatları 8 bin 15 bin TL arasında değişiklik gösterirken, Küçükbaş hayvan fiyatları 800 TL ile 2 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.
 

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2020, 14:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER