Bayburt'tan Suriye'ye 2 TIR ihtiyaç malzemesi

Bayburt İHH İnsani Yardım Derneğince hazırlanan ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu iki TIR Barış Pınarı Harekatı ile yeniden evlerine dönen savaş zedelere gönderilmek üzere dualarla yola çıktı.

Bayburt'tan Suriye'ye 2 TIR ihtiyaç malzemesi

Kaleardı Mahallesi'ndeki un fabrikası önünde düzenlenen törende konuşan Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, güzel ve anlamlı bir etkinlikte bir araya geldiklerini belirttti. 

Türk milletinin mazlum halklara yardımcı olma gayesini her zaman  üzerlerinde taşıdığını vurgulayan Epcim, 

"Bugün itibari ile barış pınarı operasyonu sahasında çok önemli çalışmaları yürüten İHH öncülüğünde başlatılan kampanya ile o bölgeye Bayburtumuzdan bir yardım konvoyu gönderiyoruz. Onun mutluluğu içerisindeyiz. Hepimizin bildiği gibi Bayburt insanı milli manevi değerlere bağlı, yardımseverliği ile ön plana geçmiş, her zaman hayatına şiyar edinmiş yardımseverlik şuuruyla yaşayan insanların oluştuğu  bir memlekette yaşıyoruz. Bayburtta söyle güzel bir gelişme öncülük ettiği için iyi  başkanımıza teşekkür ediyoruz. İnsani yardım vakfımızı kutluyoruz" dedi. 

Yardım konvoyuna destek veren vatandaşlara da teşekkürlerini ileten Vali Epcim, 

"Yardım severliklerini gösterdikleri için minnettar olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. Bu duygu düşünceler içerisinde barış pınarı harekâtımızın zaferle sonuçlanmasını şimdiden temenni ediyorum. İnşallah bölgemiz huzura kavuştukça ülkemiz çok daha huzurlu bir ortama kavuşacak. Orada barış pınarı harekatında buna çok önemli bir şekilde hizmet veriyor. Bu duygu ve düşünceler içersinde ben katılımlarından dolayı buradaki arkadaşlarımıza ayrıca tekrardan insanı yardım vakfımızın tebrik ediyorum kutluyorum." diye konuştu. 

İHH İnsani Yardım Vakfı Bayburt Şube Başkanı İlhami Polat ise yaptığı açıklamada,

"Bayburttan barış Pınar’ın harekatına destek amacıyla bir kampanya başlattık. Buradan Bayburt halkı olarak Mehmetçiye selam gönderiyoruz iki tır dolusu insani yardım malzemesi göndermek suretiyle bu bölgede yaşayan İdlip kırsalında çadırlarda yazılı çağrıyolar insanlara merhem olsun diye insani yardım malzemesi gönderiyoruz bu vesileyle Bayburt halkına teşekkür ediyorum ayla yar ve yardımcıları olsun. " dedi.

Törene ayrıca,  İl Jandarma komutanı Halil Murat Bilgiç, İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, Ak Parti İl Başkanı Hacı Ali Polat, bazı kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 

Tören yapılan duanın ardından TIR'ların yola koyulmasıyla son buldu. 

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2019, 11:54

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER