Bayburt'taki taksilere taksimetre zorunluluğu

 Bayburt Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Burhanettin Kahrıman, kentte hizmet veren taksilerin bundan böyle taksimetre kullanacağını söyledi.

Eski Hastane Taksi Durağı’nda hizmete sunulan yeni taksimetreler ve belirlenen tarifeler için tanıtım töreni düzenlendi. Buradaki törende konuşan Bayburt Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Burhanettin Kahrıman, Bayburt’taki tüm taksicilerin bundan böyle taksimetre kullanmaya başladığını ifade ederek, şehir merkezinde taksi metre açılış bedelinin 3.50 lira yine şehir merkezinde kilometre başı ücretinde 3.50 lira olarak belirlendiğini kaydetti. Kahrıman, köyler için belirlenen fiyatın 2.50 kuruş, şehirler arası yapılan yolculuklarda ise her kilometere için 2.00 lira olarak karar aldıklarını söyledi.

Her araç zorunlu

Bu tarifelerin her araçta bulunmasının zorunlu olduğunu ve yeni taksimetreye uymayanlara trafik ekipleri tarafından cezai işlem uygulanacağını sözlerine ekleyen Kahrıman, “Müşterilerde araçlara bindiklerinde bu tarifelerin olup olmadığını sorgulamalı. Ben bu uygulamamnın ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tabii ki, taksi esnafı güven esnafıdır. Onun için bizim daha çok çalışmamız lazım. Güven elde edebilmemiz lazım. Kalite arttıkça güvende artar. Kazanç artar. Bizde kazancı artırmak için kaliteyi artırmayı planlıyoruz. Buradaki katılımcılara da ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Kahrıman ayrıca Taksiciler Kooperatifine de yeni uygulamadaki katkılarından ötürü teşekkür etti.  Törene Bayburt İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutanı Halil Murat Bilgiç, Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kızılarslan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Selahattin Karaman, Ticaret İl Müdürü Erkan zengin ve taksiciler katıldı. 

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER