Bayburt Adliyesi'nde 'Ön Büro' Hizmete Girdi

Adalet Bakanlığı tarafından pilot proje olarak uygulanan daha sonradan bütün adliyelerde yaygınlaştırılması için çalışmaların yürütüldüğü ''Ön Büro'' hizmeti Bayburt Adliyesin de hizmet vermeye başladı.

Bayburt Adliyesi'nde 'Ön Büro' Hizmete Girdi

Vatandaşların Adliyede ki işlemlerinde müracaat edecekleri ilk yer Ön Büro olacak. Bu işlemle vatandaşlar işlerini kapı kapı dolaşmadan, daha hızlı şekilde yapabilecekler.

Konu ile ilgili Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan şu açıklama yapıldı:  

Adalet Bakanlığı tarafından önce pilot olarak uygulanan daha sonra tüm adliyelere yaygınlaştırılması için çalışmalar yürütülen mahkeme yönetim sisteminin bir parçası olan ön büro hizmeti Bayburt Adliyemizde de sunulmaya başlanmıştır.

Adliyemizin giriş katında oluşturulan ön büro, Cumhuriyet Başsavcılığı Ön Bürosu, Ceza Mahkemeleri Ön Bürosu ve Hukuk Mahkemeleri Ön Bürosu olarak üç kolda hizmete vermektedir.

Adliyede herhangi bir işi olan vatandaşımız veya avukatlar öncelikle ön büroya müracaat edecekler; tarafı oldukları dosyalara ilişkin kapak bilgisi, belge ve karar örneği alma, dava açma, dosyasına dilekçe, belge ya da başkaca evrak sunma gibi bir takım işlemleri doğrudan ön büro aracılığıyla yapabileceklerdir. Bu sayede vatandaşlarımız ön büroda yapılabilen işlemlerini adliye koridorlarında dolaşmadan ve beklemeden hızlıca tamamlayacaklar, bu bürolarda yapılamayan işlemler için ise vatandaşlarımız ilgili personel tarafından doğrudan ilgili birime yönlendirileceklerdir.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2021, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER