Başkan Pekmezci ''3 Aralık Dünya Engelliler'' Günü Mesajı Yayınladı

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Pekmezci ''3 Aralık Dünya Engelliler'' Günü Mesajı Yayınladı

Başkan Pekmezci, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata entegre edilerek yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, medeni bir toplum olmanın zaruretlerinden biridir. Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu olmaktan ziyade, sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini asgariye indirmek için herkesin katkı ve ortak çabasına ihtiyaç duyulan toplumsal bir husustur.

Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Engelli kardeşlerimiz gerekli koşullar sağlandığında, sosyal ve fiziki engeller kaldırıldığında, kendilerine güvenilip fırsat verildiğinde, sanattan spora, eğitimden girişimcilik ve üretime kadar her alanda gurur verici başarılara imza atmışlardır. Engellilerimizin engellerini kaldırmak adına Bayburt Belediyesi olarak üzerimize düşen ne ise yaptık yapmaya da devam edeceğiz.”

Bu vesile ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımızın aileleriyle, yakınlarıyla ve sevdikleriyle sağlıklı bir ömür geçirmelerini diliyorum."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER