8 satlik çalışmanın ardından kurtarıldılar

Saruhan ve Yeniköy mevkisinde mahsur kalan 3'ü ilkokul öğrencisi 8 kişi, İl Özel İdaresi ekiplerinin yaklaşık 8 saatlik çalışması sonucu kurtarıldı.

8 satlik çalışmanın ardından kurtarıldılar

 Bayburt'ta, şiddetli rüzgar nedeniyle mahsur kalan aralarında öğrencilerin de bulunduğu 8 kişi kurtarıldı. 

Kentte aralıklarla etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle Sancaktepe Köyü İmam Hatip İlkokulu ve Ortaokulundan öğrencileri taşıyan Kenan Kanat idaresindeki öğrenci servisi, Yeniköy'e 3 kilometre mesafede mahsur kaldı.

Öğrenci servisinin köye yakın bir yerde mahsur kaldığı bilgisini alan 4 köy sakini, aracın mahsur kaldığı yere ulaştı. Şoförün haber vermesi üzerine çalışma başlatan İl Özel İdaresi ekipleri, yaklaşık 8 saatlik mücadelenin ardından öğrenci servisine ulaştı. 

Öğrenci ve vatandaşları Yeniköy'e ulaştırmak için çalışma yürüten ekipler, bir müddet sonra şiddetli rüzgar nedeniyle ilerleyemedi. Ekipler bunun üzerine öğrenci ve vatandaşları, Vali Ali Hamza Pehlivan'ın talimatıyla Bayburt il merkezine getirdi.

Bayburt Öğretmenevi'nde misafir edilecek öğrenci ve vatandaşlar, İl Özel İdaresi ekiplerinin yolu açmasının ardından köylerine ulaştırılacak.

Yeniköy muhtarı ve okul servisi şoförü Kenan Kanat, AA muhabirine, öğrencilerle 8 saat mahsur kaldıklarını söyledi.

Yardım çağrılarına İl Özel İdaresi ekiplerinin yetiştiğini belirten Kanat, çok kar olduğunu ve ekiplerin yolu açmak için yoğun mücadele verdiğini ifade etti.

 Kenan Kanat, kar kalınlığının bulundukları alanda fırtına nedeniyle 2 metreye kadar ulaştığını dile getirerek, 3 öğrenciyle yolda kaldıklarını, kendilerini kurtarmak için köyden de 4 kişinin geldiğini, hep birlikte mahsur kaldıklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2019, 09:16

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
YORUMLAR
EKO
EKO - 5 yıl Önce

BAYBURT İL ÖZEL İDARESİ çalışanlarını tebrik ediyorum bu zorlu hava şartlarında canlarını hiçe sayarak çalışmalarını sürdüren ekiplere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

DELİ RÜZGAR
DELİ RÜZGAR - 5 yıl Önce

BAYBURT il özel idaresine çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

İbrahim Kelleci  katardan yazıyorum
İbrahim Kelleci katardan yazıyorum - 5 yıl Önce

Önce likle herkeze selamlar sevgiler saygılar sunuyorum bu muhabbetinizin herzaman aynı sevgi ve saygı cercevesinde sörmesini dilerim ALLAHA EMANET OL

SIRADAKİ HABER