AK Parti'den kadınlara Finansal Okur Yazarlık eğitimi

Ak Parti Bayburt İl Kadın Kolları tarafından kadınlara yönelik ‘Finans Okur Yazarlığı’ semineri düzenlendi. 

AK Parti'den kadınlara Finansal Okur Yazarlık eğitimi

Aile Yaşam Merkezi’nde düzenlenen seminere Finans Okur Yazarlığı konularında eğitim veren Kuvet Türk Uluslararası Finans Müdürü Fatma Çınar katıldı.

Seminerinde konuşan AK Parti Bayburt İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Ünver Atamer, parti olarak kadınların eğitimine önem verdiklerini belirterek şunları kaydetti: 


“Toplumun yarısı kadındır diğer yarısını da kadınlar yetiştirir. AK Parti kadın kolları her zaman bu düşünceyle bir okul olarak, kadınlarımıza eğitimler vererek toplumda daha bilinçli güçlü kadınlarla bireylerle vizyon oluşturmuştur. Toplumun diğer yarını yetiştiren siz kadınlarımıza kurs seminer ve panellerle eğitimlerinize katkı sağlamak esas amacımızdır.”

Kadınların ekonomiyi iyi bilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Atamer şöyle devam etti: 
“31 Mart yerel seçimlerin yaklaştığı su günlerde çevremizde ailemizde karşılaştığımız ekonomi ile ilgili sorulara daha iyi algılayıp gerekli açıklamaları yaparak vatandaşlarımızın gönlünü kazanmalıyız. Gectiğimiz Ağustos ayında yurtdışı kökenli kur ve faiz saldırısına maruz kalarak ekonomik olarak bizi dar boğaza sokmak diz çöktürmek istenmistir. Böylesi bir durumda Ülkesini ve milletini sevenlerin yapması gereken ekonomilerine dört elle sarılmaktır. Üst düzey ekonomistler is adamları ve öğretim görevlilerimizle gerekli tedbirleri alarak bu saldırıları bertaraf etmekteyiz. Ekonomik olarak alınan bu tedbirleri anlamak cari açık nedir, nasıl hesaplanır ithalat ihracat ne demek , istihdam nasıl olur işsizlik ve enflasyon ne demek bunları daha iyi anlamak için düzenlediğimiz seminerimizin sizlere faydalı olacağını düşünüyorum” 

Seminerde AK Parti İl Başkanı Hacı Ali Polat da bir konuşma yaparak seminerin Bayburtlu kadınlar için faydalı olması temennisinde bulundu. 

AK Parti kurulduğu günden bugüne kadar kadının siyasal hayatta, ekonomik hayatta ve sosyal hayatta daha çok yer alması için daha çok önemli düzenlemeler yaptığını aktaran Belediye Başkan Adayı Fatih Yumak ise, “Siyasette kadının daha çok temsili noktasında Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatıyla her seçimlerde, her yönetimlerde mutlaka kadın kontenjanı uygulamış, ekonomik hayatta olduğu gibi siyasal hayatta da, sosyal hayatta da kadının daha çok aktif rol alması iktidarlarımız döneminde sağlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

Bayburtlu kadınların yoğun ilgi gösterdiği programda, katılımcılara finansal görünüm ve tablolardan, finansal araçlardan anlama, mali durumu planlama, yönetme ve karar alabilme yeterliliğini sağlama, aynı zamanda devlet politikalarındaki ekonomik gelişimin sonuçlarını kavrama yeterliliğini hakkında Çınar tarafından bilgi verildi. Eğitim sonunda katılım sağlayan kadınlara “FİNANSAL OKUR YAZARLIK” sertifikası verildi. 


 

BEŞİR KELLECİ


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
YORUMLAR
Muzaffer.gurbetdeki.keleverekĺi
Muzaffer.gurbetdeki.keleverekĺi - 5 yıl Önce

Sayım.iĺbaskânim.sayin.fatihbey.sizler.bayburdu.temsilediyorsunuz.dikatimi.cekti.ayakkabilariniźiboyatmadan.cikmissiniz.dikatliolmalısınız.başarılar.diliyorum.

SIRADAKİ HABER